Podcast: Sådan vil EU-kommissionen stoppe tech-giganternes dominans

AJOUR: Der er brug for en række særlige regler for at sikre et fair digital marked. Det mener EU-kommissionen, der især vil målrette en række nye love imod virksomheder som Facebook, Amazon og Google. Altingets digitalredaktør forklarer.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Facebook og Amazon skal sikre fair konkurrence for deres mindre konkurrenter, og der skal helt overordnet være en fair konkurrence imellem de små og de store tech-virksomheder.

Det er formålet med EU-kommissionens forslag til nye regelsæt for tech-virksomhederne. Reglerne skal også sikre mere kontrol med indholdet på platformene.

Hvordan kan EU-regler sørge for at opnå alt det? Og hvordan skal særlige europæiske regler virke imod globale virksomheder?

Det kan du høre mere om i dagens udgave af Altinget Ajour, hvor Altinget digitalredaktør, Chris Lehmann, forklarer.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Statsminister-podcast: For knap 70 år siden droppede en anden tidligere V-statsminister også sit parti Statsminister-podcast: For knap 70 år siden droppede en anden tidligere V-statsminister også sit parti Næste artikel Podcast om Løkkes netværk: Vejen mod et nyt parti, et nyt brand eller en ny stilling? Podcast om Løkkes netværk: Vejen mod et nyt parti, et nyt brand eller en ny stilling?