Podcast: Sundhedsministerens vigtigste rådgiver stopper midt i pandemien

AJOUR: Endnu en coronageneral går på pension midt i coronakrisen. Først meldte Kåre Mølbak sit stop, og nu gør Sundhedsministeriets departementschef, Per Okkels, det samme. Hvilken betydning har han haft for coronahåndteringen?

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Sundhedsministeriets departementschef, Per Okkels, går på pension i begyndelsen af 2021.

Per Okkels har igennem ni år sat sit præg på det danske sundhedsvæsen på den post, og som en anden Hollywood-film blev Okkels plan om at gå på pension i sommer spoleret af en sidste stor sag - coronapandemien.

Men nu siger departementschefen stop, og det gør han nogenlunde på samme tid som faglig direktør i Statens Serum Institut, Kåre Mølbak, går på pension.

Har det nogen betydning, at to så centrale spillere går på pension på samme tid? Er det hele bare en tilfældighed? Og hvilken betydning har Per Okkels egentlig haft for håndteringen af coronakrisen?

Det fortæller Altinget sundhedspolitiske analytiker, Ole Toft, mere om i dagens udgave af Altinget Ajour.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Møgsager, magtkampe og ministerskift - derfor adskilles miljø og fødevarer igen Podcast: Møgsager, magtkampe og ministerskift - derfor adskilles miljø og fødevarer igen Næste artikel Podcast: Kan Thulesen Dahls kompromistale fastholde ham som DF-formand? Podcast: Kan Thulesen Dahls kompromistale fastholde ham som DF-formand?
Rigsretten punkterer Løkkes drøm om den magiske midte

Rigsretten punkterer Løkkes drøm om den magiske midte

ANALYSE: Med sit nej til en rigsretssag har den nye LLR-bevægelse for første gang meldt ud om konkret politik. Den placerede sig et andet sted end alle andre midterpartier. Det er et varsel om hverdagens realiteter, hvis Løkkes nye folkebevægelse bliver til et parti.