Podcast: Udviklingsministerens vigtigste opgave er nærmest umulig

AJOUR: Den nye udviklingsminister, Flemming Møller Mortensen, vil forsøge at skabe modtagecentre uden for EU til asylbehandling. Men den opgave er nærmest umulig, mener aktørerne på udviklingsområdet. Hør mere om Mortensens vigtigste opgaver i dagens udsendelse.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Da Rasmus Prehn overtog posten som blandt andet fødevareminister, blev hans tidligere stol i Udviklingsministeriet ledig.

Flemming Møller Mortensen har overtaget dén – og han skal fortsætte med at forsøge at løse et af Mette Frederiksens helt centrale ønsker på udlændingeområdet: at skabe modtagecentre uden for Europas grænser.

Men ifølge aktørerne er chancen, for at det lykkes, lille, og indtil nu har regeringen ikke haft held med sin indsats.

Hvordan skal udviklingsministeren komme i mål med det – og hvad har han ellers af vigtige opgaver?

Det ser vi nærmere på i dagens udgave af Altinget Ajour, hvor Altingets udviklingspolitiske redaktør, Maja Hagedorn Hansen, er gæst.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast om grøn skattereform: Derfor tøver regeringen med CO2-afgiften Podcast om grøn skattereform: Derfor tøver regeringen med CO2-afgiften Næste artikel Podcast med Holstein: Tre grupperinger i Dansk Folkeparti kæmper om magten Podcast med Holstein: Tre grupperinger i Dansk Folkeparti kæmper om magten
Rigsretten punkterer Løkkes drøm om den magiske midte

Rigsretten punkterer Løkkes drøm om den magiske midte

ANALYSE: Med sit nej til en rigsretssag har den nye LLR-bevægelse for første gang meldt ud om konkret politik. Den placerede sig et andet sted end alle andre midterpartier. Det er et varsel om hverdagens realiteter, hvis Løkkes nye folkebevægelse bliver til et parti.