Podcast: Hvorfor steg ulandsbistanden i al ubemærkethed?

AJOUR: Det havde været en storsejr for rød blok for få år siden, hvis en samlet venstrefløj kunne hæve ulandsbistanden. Nu er historien en anden. Altinget Ajour giver et overblik i den sag.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Der er kommet langt flere hensyn at tage for Socialdemokratiet, når spørgsmålet om ulandsbistand bliver bragt på banen.

Det er ikke længere et problem for partiet, at Danmark giver 0,7 procent af BNI til verdens fattigste – under Helle Thorning-Schmidt lød kravet på 1,0 procent af BNI – fordi nu er verden en anden.

Derfor har Socialdemokratiet ikke været ude og råbe højt om, at ulandsbistanden er steget i den seneste finanslov til 0,71 procent. Men det har støttepartierne heller ikke, fordi det ikke blev gjort på den måde, som de helst så.

Samtidig har Danmark forpligtet sig til at give 5 milliarder kroner i klimabistand i 2020, og det høje tal bliver vanskeligt at nå.

Altinget Ajour giver et overblik over den sag med hjælp fra Altingets nyhedsredaktør, Kasper Frandsen.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Forrige artikel Podcast: Snart bliver Brexit til virkelighed - men forhandlingerne fortsætter Podcast: Snart bliver Brexit til virkelighed - men forhandlingerne fortsætter Næste artikel Podcast med Holstein: Regeringen kan ikke blive ved at melde pas på dagpenge Podcast med Holstein: Regeringen kan ikke blive ved at melde pas på dagpenge