Politiet afslutter ”omfattende” efterforskning af Fredericias eks-borgmester og kommunaldirektør

Efterforskning af Fredericias tidligere borgmester og kommunens tidligere kommunaldirektør er bragt til ende. Nu er det op til Anklagemyndigheden at vurdere, om der skal rejses tiltale. Flere strafbare forhold er i spil.

Foto: Maria Tuxen Hedegaard
Kim Rosenkilde

Havde Fredericias tidligere socialdemokratiske borgmester Jacob Bjerregaard et så nært personligt forhold til sin daværende kommunaldirektør, Annemarie Zacho-Broe, at de rent faktisk vil kunne straffes for det?

Det er et af de tre hovedpunkter, som har stået centralt i Sydøstjyllands Politis efterforskning af Jacob Bjerregaard og Annemarie Zacho-Broe det seneste års tid år.

Nu er efterforskningen afsluttet og overladt til Anklagemyndigheden, som skal vurdere, om der kan og skal rejses tiltale mod den ene eller begge de to tidligere topfigurer på Fredericia Rådhus. Det oplyser Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

”Det er en grundig og ganske omfattende efterforskning, der har strakt sig over ca. ét år, der nu skal gennemgås og vurderes,” skriver Sydøstjyllands Politi.

Udover spørgsmålet om Bjerregaards og Zacho-Broe mulige nære personlige forhold, har efterforskningen også undersøgt Jacob Bjerregaards køb af en byggegrund i kommunen samt lækken af en intern advokatundersøgelse fra Horten.

”Det er tre forskellige anmeldelser med hver sit indhold, der har været under efterforskning. Derfor har det været nødvendigt at gennemgå en stor mængde skriftligt materiale forud for gennemførelse af en række afhøringer og genafhøringer,” siger han politiinspektør Carit Andersen.

{{toplink}}
Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

I forhold til spørgsmålet om Jacob Bjerregaard og hans daværende hustrus køb af en byggegrund i 2016, er den tidligere borgmester blevet anmeldt for muligt misbrug af sin position som borgmester.

Det skete, efter at Ekstra Bladet afdækkede, hvordan Jacob Bjerregaard tilsyneladende kunne købe grunden lige for næsen af andre interesserede købere, med hjælp fra sit embedsværk.

0:000:00