Politikere er helt i bund: Se listen over, hvilke faggrupper der scorer højest på troværdighed

LISTE: Danskernes tillid til politikerne er stadig helt i bund, viser ny liste over faggruppernes troværdighed. I den modsatte ende sidder jordemødrene solidt på førstepladsen for tredje år i træk. Se hele listen her.

Folketingsmedlem René Christensen (DF) møder en potentiel vælger. Det er netop den nære kontakt, som politikerne bør satse på, hvis de vil vinde danskernes tillid. 
Folketingsmedlem René Christensen (DF) møder en potentiel vælger. Det er netop den nære kontakt, som politikerne bør satse på, hvis de vil vinde danskernes tillid. Foto: Katja Holm
Jeppe Sahlholdt

Sammen med bilforhandlere og journalister er politikernes troværdighed fortsat helt i bund.

Det viser en ny troværdighedsanalyse, som rangerer 26 faggruppers troværdighed.

Under valgkampen oplevede politikerne en lille fremgang. 

”Det øger blandt andet troværdigheden, når politikerne er i mere direkte kontakt med vælgerne, og når de rent faktisk taler politik frem for at tale taktik og foretage klare undvigemanøvrer i interviews,” skriver Nicolaj Taudorf Andersen fra Radius CPH i en pressemeddelelse.

Det er Radius CPH, som har lavet undersøgelsen. Og politikerne bør ifølge Nicolaj Taudorf Andersen gøre det, som virkede under valgkampen, hvis de også i fremtiden vil vinde danskernes tillid.

”Politikerne bør fastholde den nære kontakt med danskerne, tale et klart politisk sprog og så i øvrigt holde, hvad de lover – og erkende, hvis de begår fejl,” skriver han i pressemeddelelsen.

Velfærdssamfundets varme hænder topper listen
Mens politikernes troværdighed scorer 2,12 ud af 5 på listen, topper jordemødrene med en gennemsnitsvurdering på 4,17 ud af 5.

For tredje år i træk er jordemødrene altså den faggruppe, som danskerne har størst tillid til.

Dernæst kommer sygeplejerskerne og lægerne som henholdvis nummer to og tre på listen.

Bibliotekarerne er hoppet et trin frem på listen og er nu den fjerde mest troværdige faggruppe, mens også soldater, landmænd og buschauffører har oplevet en positiv stigning i troværdighed. Psykologer og socialrådgivere har derimod oplevet et fald i troværdighed sammenlignet med sidste år.

Læs også

Se den fulde oversigt over danskernes troværdighed til de 26 faggrupper i 2019 her:

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00