Politikere tvivler på anklager om magtmisbrug

VALLENSBÆK: Kommunaldirektøren i Vallensbæk anklager borgmester Henrik Rasmussen (K) for magtmisbrug. I kommunalbestyrelsen tvivler politikerne dog på anklagerne. KL undersøger sagen.
Flere medlemmer af kommunalbestyrelsen i Vallensbæk tvivler på, at der er hold i anklagerne mod borgmester Henrik Rasmussen (K).
Flere medlemmer af kommunalbestyrelsen i Vallensbæk tvivler på, at der er hold i anklagerne mod borgmester Henrik Rasmussen (K).Foto: vallensbaek.dk
Anders JerkingKasper Frandsen
De lokale politikere i Vallensbæk tvivler på, at der er hold i anklagerne om magtmisbrug mod kommunens borgmester, Henrik Rasmussen (K).

Anklagerne er fremsat af kommunens kommunaldirektør, men borgmesteren afviser pure at have gjort noget forkert. Kommunens økonomiudvalg har bedt KL om at undersøge sagen, og den undersøgelse ventes klar i næste uge.

Men på tværs af partierne i kommunalbestyrelsen bliver kommunaldirektørens anklager mødt med skepsis.

Kenneth Kristensen Berth fra Dansk Folkeparti siger:

"Borgmesteren har måske indimellem været kreativ i sine forslag, men han har rettet ind efter kommunaldirektøren, så tingene er ikke blevet ført ud i livet. Men nu er KL blevet sat til at undersøge det, og det vil jeg i første omgang henholde mig til," siger han til Altinget.dk.

Strid om aftrædelse 
Venstres medlem af kommunalbestyrelsen, Niels Jørgensen, er normalt i opposition til det konservative flertal, men han forventer ikke, at KL-undersøgelsen finder belæg for anklagerne.

"Vi ved det ikke, men det vil overraske mig meget, hvis KL finder frem til noget. Der er intet, der tyder på, at der er hold i det, og ingen af de forhold, som ville være ulovlige, er jo ført ud i livet," siger han til Altinget.dk.

Niels Jørgensen peger på, at kommunalbestyrelsen har spurgt de øvrige direktionsmedlemmer til forholdene, og de har ikke peget på problemer. Han ved ikke, hvorfor kommunaldirektøren har rejst anklagerne, hvis der ikke er hold i dem, men peger på, at det kan være et led i forhandlingerne om en aftrædelsesordning.

"Det er en meget kedelig sag, hvis han forsøger at presse borgmesteren ned for selv at kunne få nogle penge," siger han.

DJØF utilfreds med undersøgelse 
Også den socialdemokratiske 2. viceborgmester, Søren Wiborg, tvivler på anklagerne.

"Vi har kendt sagen et stykke tid og var lige så overraskede som borgmesteren selv. Økonomiudvalget besluttede - uden borgmesterens deltagelse - straks at iværksætte en undersøgelse af de alvorlige anklager, idet vi selvfølgelig ikke kan acceptere, at sådanne anklager mod borgmesteren får lov at hænge i luften. Vi har endnu ikke set undersøgelsens endelige konklusioner, men der er ikke umiddelbart noget, der tyder på, at der er hold i anklagerne, og så kan det jo i stedet ende med en alvorlig sag for kommunaldirektøren," siger han i en pressemeddelelse.

Den 55-årige kommunaldirektør, der nu er sygemeldt, afviser, at anklagerne er et forsøg på at opnå en bedre aftrædelsesordning:

"Jeg er ansat på en åremålsaftale, og det betyder, at hvis parterne bryder kontrakten, så skal man i udgangspunktet betale resten af kontraktperioden. Så hvis han mener, at det er lukrativt, så må det stå for hans regning," siger Bjarke Steen Johansen til jp.dk.

KL-undersøgelsen ventes offentliggjort i næste uge. Fagforbundet DJØF, der repræsenterer kommunaldirektøren, skriver i et notat, at KL's undersøgelse "lider af væsentlige retssikkerhedsmæssige mangler" og derfor vil have "begrænset værdi".

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00