Politisk overblik: K-medieudspil og 100 millioner kroner til Skat-logoer

OVERBLIK: Konservatives Naser Khader vil flytte TV 2-regionerne. Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet kritiserer nye logoer til Skat, som kommer til at koste op mod 100 millioner kroner.

Foto: Colourbox
Lise-Lotte SkjoldanMette Pabst

Velkommen til dagens politiske overblik, der kommer rundt om 100 millioner kroner dyre logoer til nye styrelser i Skat og så et konservativt forslag om at flytte TV 2-regionerne.

Dyre logoer til Skat kritiseres på Christiansborg
113 årsværk. Så meget kræver det at lave nye logoer og identiteter til de syv nye styrelser, der skal erstatte det nuværende Skat fra 1. juli 2018. Det skriver BT i dag.

I en mail, som BT er kommet i besiddelse af, fra en kontorchef i Skat sendt til medarbejderne, fremgår det, at Skat vil bruge 113 årsværk frem mod 2021 på at lave nye logoer og ny identitet til de syv styrelser.

De 113 årsværk svarer til at bruge op mod 100 millioner kroner på nye logoer, vurderer professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Buch. Han kalder det uforståeligt, at nye logoer kræver så mange årsværk.

”Det virker meningsløst, at man bruger over 100 årsværk på at skifte det ud,” siger professoren til BT.

Både Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Enhedslisten kritiserer, at der skal bruges så mange ressourcer på at lave nye logoer til Skat.

”Det virker ekstremt, at man bruger så mange penge på det her. Der er mere brug for ekstra medarbejdere. Jeg håber, at ministeren vil stå på mål for den her prioritering. Det må være det absolut mindste, man må forlange af regeringen, når de sætter sådan et stort projekt i søen,” siger skatteordfører Benny Engelbrecht (S) til BT.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) er på ferie og har derfor ikke kunnet udtale sig, oplyser BT.

Konservative vil lade DR overtage TV 2-regioner
TV 2 skal privatiseres, mens kanalens regionale tv-stationer skal overtages af DR. Sådan lyder det i et nyt medieudspil fra Konservative forud for forhandlingerne om det kommende medieforlig. Det skriver DR Nyheder.

”Det er enormt vigtigt, at vi har TV 2-regionerne. De skal bevares, men til gengæld skal de lægges ind under DR-regionerne,” siger Naser Khader, medieordfører for Konservative, til DR.

Hos Konservative ønsker man, at der i det kommende medieforlig fokuseres mere på den regionale tv-dækning samtidig med, at DR også skal fokusere mere på public service-programmer frem for underholdning.

”Vi mener, at DR skal slankes og fokuseres, men ikke hvad angår public service og slet ikke hvad angår lokal og regional public service,” siger Naser Khader til DR.

Det nuværende medieforlig løber til udgangen af 2018.

Valgforsker vil have kandidaters alder på stemmesedlen
I dag fremgår kun kommunalkandidatens navn og parti af stemmesedlen – og herudover også geografisk område i kommunen, hvis partiet selv har ønsket at få den oplysning med.

Men Kasper Møller Hansen mener, at oplysninger om alder, job og uddannelse kan få vælgerne til at stemme på kandidater, der ligner dem selv mere. På den måde bliver demokratiet mere repræsentativt, mener valgforskeren.

”Vi har en grundlæggende antagelse om, at vi gerne vil have, at de folkevalgte ligner vælgerne, og derfor er man nødt til fortælle vælgerne mest muligt om, hvem politikerne er,” siger Kasper Møller Hansen til Jyllands-Posten.

Læs mere om forslaget her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00