Politiske kommentatorer under kritisk lys

KRITIK: VU og DSU er gået sammen om et "bullshitbarometer", der skal sætte politiske kommentatorer under kritisk lys.
Morten Øyen
De danske medier er fyldt med overfladiske pointer om det politiske liv. I stedet bør de fokusere mere på den kritiske dybdeborende journalistik. Det skriver formændene for Venstres Ungdom og Dansk Socialdemokratisk Ungdom, Jakob Engel Schmidt og Peter Hummelgaard Thomsen, i en fælles kronik i Berlingske Tidende.

"Vi vil gerne se mindre til Thomas Larsen, Peter Mogensen, Michael Kristiansen, Ask Rostrup, Henrik Qvortrup, og hvad de nu ellers går og hedder. I stedet kunne man jo give mere tid til den politiske journalistik og gå kritisk i dybden med politiske forslag," skriver de to.

De to ungdomspolitikere har nu taget initiativ til et "bullshitbarometer", der er en ny hjemmeside, hvor de politiske kommentatorer vil blive overvåget og udstillet, når de bevæger sig ud på tynd is.

I kronikken i Berlingske Tidende skriver de, at man som politisk interesseret bliver "decideret deprimeret" af at se på de politiske kommentatorer, hvis holdninger om den ene eller anden blok i øvrigt er "uvæsentligt at vide", for almindelige mennesker.

"For os handler politik om holdninger og om at ville gøre noget med og for samfundet. Vi er helt klar over, at politikere har et ansvar for at sætte vigtige spørgsmål på dagsordenen og ikke kun gå i selvsving over enkeltsager og løbe efter folkestemningen. Vi anerkender ligeledes, at spin har fyldt for meget i danske politikeres hoveder. Til gengæld forstår vi ikke, hvorfor skrevne og elektroniske medier hopper med på spinvognen. Vi ønsker, at den danske presse er sit ansvar bevidst og hæver deres niveau betragteligt," skriver de to ungdomspolitikere i kronikken.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Thomas Larsen

Politisk kommentator
fellow (Stanford Uni. 2000), journalist (DJH 1988)

Peter Mogensen

Direktør, Kraka & Kraka Advisory
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1991)

Michael Kristiansen

Direktør, Kristiansen+Partners, journalist, tv-vært, fhv. særlig rådgiver, statsminister Anders Fogh Rasmussen (V)
journalist (DJH. 1989)

0:000:00