PostNord mangler 2,3 milliarder kroner

POST: PostNord omlægger store dele af virksomheden. Der er behov for, at den danske og svenske stat betaler underskuddet, lyder det.

Foto: Henning Bagger/Scanpix
Amalie Bjerre Christensen

PostNord står over for en større omstilling. Derfor beder selskabet nu sin ejerkreds bestående af den danske og svenske stat om 2,3 milliarder kroner til at dække underskuddet. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

På grund af et fortsat fald i brevmængden siden årtusindskiftet har PostNord meddelt, at der indføres en ny produktionsmodel.

Selskabet vil lave en omstilling af den danske virksomhed ved blandt andet at lægge brev- og pakkedistributionen sammen. Derudover oplyser selskabet, at adresseløse reklamer og ugeaviser ikke vil blive leveret på bestemte dage, som det bliver i dag.

Samtidig lægger PostNord op til at skulle fyre mellem 3.500 og 4.000 ansatte. Størstedelen af nedskæringerne forventes gennemført inden for de næste to til tre år.

Kan ikke finde finansiering selv
Finansieringen til omstillingen skal komme fra den danske og svenske stat, som ejer henholdsvis 40 og 60 procent af selskabet. Det sker, efter PostNord har vurderet, at virksomheden ikke kan finde finansieringen internt.

”PostNord fastlagde for over tre år siden en koncernstrategi, som indebærer, at koncernen transformeres fra en postkoncern med nogen pakkevirksomhed til en nordisk, konkurrencedygtig logistik- og kommunikationskoncern med stærkt fokus på den voksende e-handel,” siger Håkan Ericsson, PostNords koncernchef.

”Strategien er implementeret målbevidst og i højt tempo og er stadig den rigtige, men det accelererende fald i brevmængderne betyder, at omstillingen er nødt til at gå endnu hurtigere. Vi gennemfører nu yderligere tiltag for at sikre PostNords konkurrenceevne på alle markeder, idet vi reducerer omkostningerne i de administrative funktioner,” tilføjer han.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00