Prehn skal i lukket samråd om verdensmål onsdag

Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg har indkaldt minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn til et lukket samråd om verdensmålene. Samrådet er lukket for at kunne tale frit, siger formanden.

Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn skal i samråd om verdensmål.<br>
Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn skal i samråd om verdensmål.
Foto: Liselotte Sabroe
Rasmus Raun Westh

Hvad har Danmark gjort for gøre andre lande bedre til at opfylde de verdensmål, som Rasmus Prehn (S) har ansvar for som minister for fødevarer, landbrug og fiskeri?

Det spørgsmål skal ministeren besvare i et lukket samråd onsdag.

Udvalgsformand René Christensen (DF) forklarer, at mødet er lukket for at give en mere ”uformel og fri debat”.

Giver verdensmålene noget, flytter de noget politisk? Eller skal man gå med den runde nål bare for at gå med den?

Rene Christensen (DF)
Formand for Miljø- og Fødevareudgvalget
”Hvis vi som udvalg skal arbejde med verdensmålene, så skal vi gøre det, fordi vi har lyst, og fordi vi synes, at vi får noget ud af det. Så hvordan får vi det til at være mere dynamisk og skabe værdi for os politisk? Det vil vi gerne diskutere,” siger René Christensen.

”Giver verdensmålene noget, flytter de noget politisk? Eller skal man gå med den runde nål bare for at gå med den?” siger formanden.

Opfordringen til at arbejde med verdensmålene kommer blandt andet fra 2030-netværket, Folketingets tværpolitiske netværk for FN’s verdensmål.

Netværket har i breve til blandt andet Miljø- og Fødevareudvalget fremhævet verdensmål 12 om ansvarligt forbrug og produktion, hvor Danmark ifølge både uafhængige rapporter og Finansministeriet klarer sig dårligt.

René Christensen understreger, at samrådet ikke er lukket for at skjule noget.

”Han (Rasmus Prehn, red.) vil jo stadig være underlagt ministeransvar. Men det gør det for eksempel nemmere at lade embedsværket tale lidt,” siger René Christensen.

0:000:00