Om  
Alexander Reventlov Petersen
Rasmus Bebe
Søren Olufsen

Rådgiverrokade blandt Venstre-ministre

I forbindelse med en midlertidig ministerrokade i Venstre sker der også ændringer blandt de særlige rådgivere.

Troels Lund Poulsen og Stephanie Lose får begge nye særlige rådgivere.
Troels Lund Poulsen og Stephanie Lose får begge nye særlige rådgivere.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Oliver Ruby

Venstres topfolk bytter særlige rådgivere.

Det sker ifølge Altingets oplysninger i forbindelse med Stephanie Loses midlertidige indtræden i regeringen som økonomiminister.

Selv om fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) for en stund har forladt Økonomiministeriet, flytter hans to særlige rådgivere nemlig ikke med.

I stedet får han råd og vejledning fra stresssygemeldte Jakob Ellemann-Jensens (V) to særlige rådgivere i Forsvarsministeriet, 48-årige Jakob Ullegård og 39-årige Rasmus Bebe.

Lund Poulsens særlige rådgivere i Økonomiministeriet, 32-årige Alexander Reventlov Petersen og 45-årige Søren Olufsen, skal den kommende tid arbejde for Stephanie Lose.

Hun har været Venstres organisatoriske formand, siden Jakob Ellemann-Jensen blev sygemeldt fra posten som vice- og forsvarsminister i begyndelsen af februar.

Jakob Ullegård er tidligere sekretariatschef hos Venstre og har blandt andet været markedsdirektør i Dansk Erhverv, direktør hos Danske Rederier og kommunikationschef hos Dansk Energi.

Rasmus Bebe har været særlig rådgiver for Jakob Ellemann-Jensen siden 2020. Han har tidligere siddet som seniorrådgiver i kommunikationsbureauet Radius samt været særlig rådgiver for tidligere uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V).

Alexander Reventlov Petersen har siden 2016 arbejdet for Venstre, hvor han senest har været chef for den politisk-økonomiske afdeling i partiet.

Søren Olufsen har en baggrund som journalist, og senest har han været pressechef i Venstre. Tidligere har han arbejdet som pressechef i Danmarks Lærerforening.

Jakob Ellemann-Jensen blev sygemeldt, efter at han fik et ildebefindende.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Alexander Reventlov Petersen

Særlig rådgiver for økonomiminister Stephanie Lose (V)
cand.scient.pol. (Københavns Uni.)

Rasmus Bebe

Direktør for virksomhedsanliggender, Carlsberg Danmark
cand.scient.adm. (Roskilde Uni. 2011)

Søren Olufsen

Særlig rådgiver for økonomiminister Stephanie Lose (V)
BA, journalistik (Syddansk Uni. 2007)

0:000:00