Radikale fordeler nye ordførerskaber

ORDFØRER: Radikale Venstres folketingsgruppe har gennemført en mindre ordførerrokade, da Helge Vagn Jacobsen overtager Margrethe Vestagers plads i gruppen. Han bliver EU-ordfører og kommunalordfører. 

Da Margrethe Vestager er blevet ny EU-kommissær, overtager Helge Vagn Jacobsen hendes plads i Folketinget. Det har medført en mindre ordførerrokade i den Radikale Folketingsgruppe. 

Helge Vagn Jacobsen bliver ny EU-ordfører og kommunalordfører. Han indtræder formelt i den radikale folketingsgruppe 1. november 2014, oplyser partiet i en pressemeddelelse. 

"Vi står over for et spændende år, der byder på et folketingsvalg og en lang række spændende forhandlinger og reformer. Jeg glæder mig enormt meget til at blive en del af en stærk radikal gruppe og arbejde for et mere socialliberalt Danmark," siger Helge Vagn Jacobsen i en pressemeddelelse. 

Posten som EU-ordfører overtager Helge Vagn Jacobsen efter Ida Auken. Hun bliver i stedet ny ordfører for fødevarer og landbrug.

Kommunalordfører Helle Løvgreen Mølvig fortsætter som formand for Kommunaludvalget.

Samtidig bliver Liv Holm Andersen foruden sine øvrige ordførerskaber også psykiatriordfører.

Helge Vagn Jacobsen har været medlem af Radikale siden 2005. Han er uddannet cand.scient.pol. og har de seneste to år været vicedirektør i økonomiforvaltningen i Københavns Kommune, hvor han gennem de seneste 15 år har haft forskellige lederstillinger. 

Forrige artikel Økonomichefer: Corydons moderniseringsaftale er fyldt med varm luft Økonomichefer: Corydons moderniseringsaftale er fyldt med varm luft Næste artikel Rektorer var klar til at skære flere studiepladser end minister Rektorer var klar til at skære flere studiepladser end minister
Et år efter valget skal EU-Parlamentet stadig finde sig selv

Et år efter valget skal EU-Parlamentet stadig finde sig selv

FOLKEMAGT: Det er nu et år siden, at europæerne rystede den politiske pose og sendte et nyt hold repræsentanter til Europa-Parlamentet. Men Brexit, corona og institutionelt fnidder har afholdt Parlamentet fra rigtig at finde sine ben.