Radikale skal have nyt formandskab

VALG: Både Radikales landsforbundsformand, Klaus Frandsen, og næstformand Emil Dyred genopstiller ikke til deres poster ved partiets landsmøde til september. Radikales landsforbund skal dermed have helt nyt formandskab.

Radikales afgående landsforbundsformand, Klaus Frandsen.
Radikales afgående landsforbundsformand, Klaus Frandsen.Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix
Lise-Lotte Skjoldan

Der er lagt op til udskiftning i Radikales ledelse efter folketingsvalget.

For både formand Klaus Frandsen og næstformand Emil Dyred har på et møde i partiets forretningsudvalg meddelt, at de ikke genopstiller til deres poster. Det bekræfter Klaus Frandsen over for Altinget.

Dermed skal Radikale til september, hvor partiet holder landsmøde, vælge et nyt formandskab.

Den nuværende formand, Klaus Frandsen, udtalte til Politiken i går i forbindelse med forretningsudvalgsmødet, at han mener, at Radikales udfordring under valgkampen har været, at man havde for mange budskaber på for kort tid. Også selve det politiske fokus på reformer har været diskuteret i baglandet.

"Der er nogle, der mener, at det er lidt for tidligt at høre på de økonomiske reformer i forhold til, at vi nu har været gennem seks års finanskrise," sagde Klaus Frandsen til Politiken.

Han vil ikke over for Altinget uddybe sine kommentarer til Politiken, men oplyser, at partiets hovedbestyrelse på lørdag skal mødes blandt andet for at evaluere valgkampen.

Radikale adskiller sig fra andre partier ved både at have en ledelse for selve landsforbundet, som partiets landsmøde vælger, og en politisk ledelse, som folketingsgruppen vælger. Morten Østergaard er dermed udelukkende valgt af folketingsgruppens medlemmer.

Klaus Frandsen har været formand for landsforbundet siden 2009, mens Emil Dyred overtog næstformandsposten efter Zenia Stampe i 2011.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Klaus Frandsen

Partner, MHS Coporate Finance, fhv. landsformand, Radikale Venstre
ba i erhvervsøkonomi (Odense Uni. 1985)

0:000:00