Radikale vil ændre loven: Børn skal blandes i folkeskolen

BLANDING: Landets folkeskoler skal afspejle befolkningssammensætningen, mener Radikale. Partiet vil forpligte kommunerne til at gøre de fornødne tiltag, så folkeskolerne “ligner det Danmark, vi vokser op i”.

Det skal være slut med skoler, der udelukkende består af to-sprogede elever, hvis det står til Radikale.

På partiets sommergruppemøde på en skole i Odense meldte partiet ud, at de ønsker en lovændring, så de danske folkeskoler afspejler "den virkelighed, vi vokser op i", så der både er etniske danskere og to-sprogede elever i klasserne.

"Det skal vi, fordi det er det, der gør, at vi har stærkt fællesskab, og det er det, der gør, at vi har tillid til hinanden," lyder det fra Radikales politiske leder, Morten Østergaard.

Frihed til kommunerne
For at ønsket skal kunne gennemføres, vil partiet give kommunerne mulighed for at pege på problemer i folkeskoleloven, som eventuelt forhindrer dem i at opnå målet om blandede børn i klasserne.

Morten Østergaard peger på eksempler fra Holstebro Kommune og Helsingør Kommune, hvor elevsammensætningen har været et tema, og hvor man ifølge Østergaard er kommet udfordringerne  til livs.

"Der har man lavet ændringer i skolestrukturen – enten i distrikterne eller ved at lave overbygningsskolerne – som har været med til at gøre, at man kan komme problemet til livs og få blandet børnene," siger Radikales partileder.

Forrige artikel Regeringen lancerer for første gang en LGBTI-plan Regeringen lancerer for første gang en LGBTI-plan Næste artikel Radikales pressemøde: Mere udenlandsk arbejdskraft og blandede skoleklasser Radikales pressemøde: Mere udenlandsk arbejdskraft og blandede skoleklasser