Radio24syv lukker og slukker: Radio Loud vinder udbud

RADIO: Radio- og Tv-nævnet har afgjort, at radiokanalen Loud kan sende på dab-båndet. Dermed lukker Radio24syv efter otte år.

Radiokanalen Loud får ny dab-sendetilladelse, som betyder, at Radio24syv lukker 31. oktober.
Radiokanalen Loud får ny dab-sendetilladelse, som betyder, at Radio24syv lukker 31. oktober.Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Benedicte Gjerding Dahlberg

Fra 31. oktober er det slut med at lytte til Radio24syv.

Det står klart, efter at Radio- og Tv-nævnet har afgjort, at den nye radiokanal Loud får den plads på dab-båndet, som Radio24syv ellers havde udset sig, oplyser Slots- og Kulturstyrelsen i en pressemeddelelse.

"Det har været en klar afgørelse," udtaler nævnets formand, Caroline Heide-Jørgensen, i pressemeddelsen. "Loud har indsendt den ansøgning, som bedst lever op til de kriterier, der er opstillet i udbudsmaterialet".

Loud konkurrerede med DK4 Radio og Radio24syv om at vinde sendetilladelsen på dab-båndet. 

At Loud har fået tilladelsen, begejstrer kanaldirektør Ann Lykke Davidsen.

"Jeg har fået en mail fra vores ejer om, at det er en realitet. Der står bare med store versaler, at 'Loud er en realitet'. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige lige nu. Det ser ud til, at vi har fået en radiokanal. Det er fedt. Det er vildt fedt," siger hun til DR.

Radio24syv lukker
Radiolyttere har siden 2011 kunne lytte til den populære taleradio Radio24syv på FM-båndet. Men om en uge udløber kanalens nuværende FM-sendetilladelse, som den Aarhus-baserede kanal Radio4 overtager.

Lukningen af Radio24syv blev en realitet tilbage i marts. Dengang kom det frem, at et krav til en fornyelse af FM-sendetilladelsen var, at 70 procent af kanalens redaktion skulle flytte mindst 110 kilometer væk. Men da Radio24syvs redaktion hovedsageligt befandt sig i København, strittede kanalens ejere imod.

Siden kom kritikerne i en sådan grad på banen, at den tidligere VLAK-regering og Dansk Folkeparti i maj blev enige om at etablere en ny radiokanal, der skulle ligge på dab-båndet. Det er den radiokanal, som både Radio24syv, DK4 Radio og Loud ansøgte om.

En af reaktionerne på, at Radio24syv lukker, kommer fra SF's gruppeformand, Jacob Mark, som takker kanalen for at lave kritisk journalistik.

Louds ejerkreds består af lokalradiostationer, mens kulturinstitutioner som Roskilde Festival, Nationalmuseet, Enigma, teatret Mungo Park og spilletstedet Vega skal stå for vidensdeling og programudvikling.

Begrundelsen for Radio- og Tv-nævnets afgørelse kommer i morgen, når nævnet offentliggør en evalueringsrapport, oplyser Slots- og Kulturstyrelsen. Planen er, at Loud kan gå i luften 1. april 2020.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ann Lykke Davidsen

Kommunikationschef, Dansk Håndbold Forbund

0:000:00