Regeringen åbner for at diskutere ny abortgrænse, mens borgerlige partier afviser ændringer

Sundhedsministeren vil invitere til forhandlinger om abortgrænsen i løbet af efteråret, efter Etisk Råd har præsenteret sine anbefalinger. En grænse på 18 uger vil dog være moralsk forkert, mener Konservative.

"I uge 18 vil et barn være i stand til at lytte og genkende lyde. Vi mener, at det er for sent at have fri abort helt frem til den grænse," siger Konservatives Mette Abildgaard.
"I uge 18 vil et barn være i stand til at lytte og genkende lyde. Vi mener, at det er for sent at have fri abort helt frem til den grænse," siger Konservatives Mette Abildgaard.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Det har i dén grad skabt debat, at et stort flertal i Etisk Råd nu foreslår at gøre op med 50 års dansk abortlovgivning.

Et flertal i rådet anbefaler at hæve den nuværende grænse for fri abort fra 12 uger til 18 uger.

Den klare anbefaling har dog endnu ikke fået regeringen til at melde en egentlig holdning ud.

"Vi er åbne for at drøfte spørgsmålet, og jeg ser frem til at dykke grundigt ned i udtalelserne fra Etisk Råd sammen med Folketingets partier," skriver sundhedsminister Sophie Løhde (V) i et mailsvar.

Torsdag kommer de danske abortregler for alvor under lup, når Folketingets tværpolitiske netværk for seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder er vært for en konference på Christiansborg.

Her uddyber Etisk Råd sine anbefalinger over for folketingsmedlemmerne, mens regeringen i form af ligestillingsminister Marie Bjerre (V) vil reagere på anbefalingerne.

Sundhedsministen oplyser, at det er vigtigt for regeringen, at en eventuel ændring af abortgrænsen "både skal være langtidsholdbar og have opbakning fra et bredt flertal i Folketinget".

Sophie Løhde vil invitere til forhandlinger i løbet af efteråret.

{{toplink}}
Læs også

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024