Regeringen er klar med status: Hvor mange penge er der i kassen til velfærd?

KASSETJEK: Finansminister Nicolai Wammen vil præsentere regeringens første kasseeftersyn tirsdag.

Snart skal Mette Frederiksens regering forhandle sin første finanslov igennem. Men inden da skal regeringen og Folketingets partier vide, hvor mange penge der er at rutte med, og hvor der er såkaldt ubetalte regninger.

Derfor præsenterer finansminister Nicolai Wammen (S) tirsdag det såkaldte kasseeftersyn, som sædvanligvis kommer, når regeringsmagten har skiftet hænder.

Wammen vil give en samlet status på dansk økonomi ved et pressemøde i Finansministeriet klokken 12.30. Han præsenterer både servicetjekket af de offentlige budgetter, Økonomisk Redegørelse og opdaterede tal på, hvor stort det økonomiske råderum forventes at være frem mod 2025.

Milliarder til politi og Skat
Regeringen har på forhånd været ude og advare om, at der er flere huller i budgettet, som man er nødt til at bruge en del af råderummet på.

Det gælder for eksempel politiet, som mangler en milliard kroner til næste år, hvis de skal have samme midler som i 2019.

Også genopretningen af Skat koster milliarder, som endnu ikke er afsat, har både den tidligere og den nuværende skatteminister varslet.

Forrige artikel Ugen i dansk politik: Venstres hovedbestyrelse holder møde om Løkke og Jensens fremtid Ugen i dansk politik: Venstres hovedbestyrelse holder møde om Løkke og Jensens fremtid Næste artikel Jyske mænd sidder tungt på transportpolitik i Folketinget Jyske mænd sidder tungt på transportpolitik i Folketinget