Minister i kovending om elbiler: Åbner for at fortsætte lav afgift

U-VENDING: Registreringsafgiften på elbiler bliver højere fra januar. Men regeringen sadler nu om og melder sig parat til at se på, om den nuværende lave afgift skal fortsætte, sagde energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) i et samråd torsdag.

Efter nytår bliver det dyrere at købe en elbil.

Registreringsafgiften på elbiler vil nemlig gradvist stige fra nytår og nå samme niveau som andre biler i 2022.

For få uger siden gjorde energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) det klart, at det ikke var regeringens ambition at ændre på det.

Men nu melder ministeren sig alligevel åben for at forlænge perioden med nedsat afgift og imødekomme krav fra en samlet opposition, som også regeringspartiet Liberal Alliance har udtrykt sig positivt om.

Det skete på et samråd torsdag. Her blev ministeren bedt om at forholde sig til, om regeringen vil lade registreringsafgiften stige fra 1. januar, eller om man er parat til at forlænge perioden med den lavere afgift.

”Regeringen er villig til at kigge på det her. Der gøres sig nogle overvejelser om, om der vil være fornuft i at gøre det fra 1. januar,” sagde Lars Christian Lilleholt på samrådet.

Det ser vi på til efteråret
Det står i kontrast til gengivelsen af et svar på det samme spørgsmål i Børsen for få uger siden, hvor energi- og klimaministeren blev taget til indtægt for netop ikke at ville forlænge perioden med lav afgift.

”Selv meget store beløb fra statskassen vil ikke skubbe særlig meget på antallet (af elbiler red.) nu og her. Lav afgift på elbiler kommer ikke til at virke. På den lange bane er det jo heller ikke nogen holdbar løsning,” sagde Lilleholt ved den lejlighed.

Men på torsdagens samråd forklarede han Socialdemokratiets undrende klimaordfører, Jens Joel, at det altså udelukkende handlede om situationen på den ”noget længere bane”, og ikke om, hvad der skal ske umiddelbart efter 1. januar.

”Det er meget tænkeligt, at vi skal – og det kommer vi til at diskutere i de forhandlinger, vi skal have her til efteråret om registreringsafgiften på elbiler – om vi skal trække det her i en periode mere, eller hvad vi skal gøre,” sagde ministeren ved torsdagens samråd.

Forrige artikel Efter udflytning: Tomme lokaler i København koster staten over 60 millioner om året Efter udflytning: Tomme lokaler i København koster staten over 60 millioner om året Næste artikel Ny måling: Radikale mister pusten før landsmøde Ny måling: Radikale mister pusten før landsmøde