Regeringen forlænger grænsekontrol i ti dage

GRÆNSEKONTROL: Den danske grænsekontrol ville udløbe tirsdag, men regeringen har foreløbigt valgt at forlænge den til 4. marts.

Danmark beholder indtil videre den midlertidige grænsekontrol ved den sydlige grænse. Det oplyser Udlændinge- og Integrationsministeriet.

I starten af februar forlængede regeringen grænsekontrollen til 23. februar, og nu er den så forlænget igen – denne gang i foreløbigt ti dage indtil 4. marts.

Det sker, fordi regeringen fortsat mener, at kontrollen er nødvendig for at illegale flygtninge ikke skal ophobe sig i Danmark.

”Regeringen betragter fortsat grænsekontrollen som nødvendig for at opretholde orden og sikkerhed i Danmark. Vi skal have styr på, hvem der rejser ind i landet, og vi ønsker ikke at se store ophobninger af flygtninge og migranter i Danmark,” siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i en pressemeddelelse.

”Det er regeringens vurdering, at der er risiko for, at illegale udlændinge strander i Danmark, hvis vi ophæver grænsekontrollen på nuværende tidspunkt. Derfor forlænger vi nu kontrollen i yderligere ti dage,” tilføjer hun.

Asyltal stabiliseret
Den danske regering har tirsdag orienteret sine nabolande om beslutningen. I efteråret brugte et stort antal flygtninge Danmark til gennemrejse for at nå til Sverige, men også den svenske regering har indført grænsekontrol. Ifølge regeringen vil der uden dansk grænsekontrol være alvorlig risiko for, at et stort antal illegale udlændinge strander i Danmark, hvis de forhindres i at komme ind i Sverige.

Siden 4. januar, hvor Danmark indførte midlertidig grænsekontrol ved den sydlige grænse, har asyltallet stabiliseret sig. En opgørelse fra Udlændinge- og Integrationsministeriet viser, at det ugentlige antal personer, der søger asyl i Danmark, den sidste måned har ligget på mellem 200 og 300 personer.

I den første uge, efter grænsekontrollen blev indført, registredes 639 asylansøgere, men siden er tallet faldet. Og det nuværende ugentlige antal asylansøgere er markant lavere end i november og december sidste år. I november søgte mere end 1.000 personer asyl i Danmark om ugen.

Forrige artikel Overblik: Forstå dramaet om landbrugspakken Overblik: Forstå dramaet om landbrugspakken Næste artikel Overblik: Udflytning kommer til at koste 250.000 kroner per job Overblik: Udflytning kommer til at koste 250.000 kroner per job