Regeringen griber ind i lægekonflikt

DOKUMENTATION: Sundhedsminister Astrid Krag (SF) har ved et pressemøde på Christiansborg præsenteret et lovforslag, som skal afslutte konflikten mellem Danske Regioner og de praktiserende læger.
Sundhedsminister Astrid Krag (SF) lægger op til at forlænge den nuværende aftale med ét år, så et nyt indgreb fra regeringen først skal virke fra 1. september 2014.
Sundhedsminister Astrid Krag (SF) lægger op til at forlænge den nuværende aftale med ét år, så et nyt indgreb fra regeringen først skal virke fra 1. september 2014.Foto: ft.dk
Redaktionen
Fakta
Den gældende aftale mellem regionerne og PLO videreføres frem til 1. september 2014.
"Hverken patienterne eller de praktiserende læger kan være tjent med den uafklarede situation i forhold til almen praksis. Derfor vil regeringen nu fremlægge et lovforslag, der fastlægger de overordnede rammer for lægernes arbejde," lyder det fra sundhedsminister Astrid Krag.

"Jeg havde håbet, at parterne kunne blive enige om en ny aftale, så vi blandt andet kunne sikre bedre sammenhæng i sundhedsvæsnet, men det har desværre ikke været muligt."

Lovforslaget, der forventes at blive fremsat i Folketinget 28. maj 2013, skal bl.a. sikre, at:
  • Alle har adgang til en praktiserende læge tæt på deres bopæl. Sådan er det ikke i dag, hvor det er svært at få læger til at praktisere i visse områder langt fra byerne og i socialt belastede områder. Samtidig skal det sikres, at åbningstiderne hos lægerne er fleksible og tilpasset familiernes behov.

  • Alle får behandling af ensartet høj kvalitet hos de praktiserende læger. Hjertepatienten skal f.eks. kunne regne med, at lægerne kender og følger de 'pakkeforløb', som giver de bedste behandlingsresultater. Sådan er det ikke i dag, hvor der er for store forskelle i de behandlingstilbud, som lægerne giver.

  • Et bedre samarbejde mellem de praktiserende læger, sygehusene og hjemmesygeplejen. Den svagelige ældre skal f.eks. have sikkerhed for, at lægerne er villige til at komme på hjemmebesøg sammen med hjemmesygeplejersken. I mange tilfælde kan det nemlig være afgørende for, om den ældre slipper for at blive indlagt på en medicinsk afdeling.

Den gældende aftale mellem regionerne og PLO videreføres frem til 1. september 2014.

Læs hele lovforslaget her

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Astrid Krag

MF (S), fhv. social- og ældreminister
student (Tørring Amtsgymnasium. 2001)

0:000:00