Regeringen har fundet sin nye spinchef

NAVNE: Kommunikationschef i Finansministeriet og tidligere DR-vært Nikolaj Sommer bliver chef for regeringens nye kommunikationsenhed. 

Foto: Simon Læssøe/Scanpix
Cecilie Gormsen

Så er der sat navn på, hvem der bliver chef for regeringens nye kommunikationsenhed, og det bliver Nikolaj Sommer, som får jobbet. 

Han kommer fra en stilling som kommunikationschef i Finansministeriet, og han har tidligere blandt andet været vært på DR2's nyhedsprogram Deadline. 

Regeringens nyoprettede kommunikationsenhed skal sikre en mere åben og tilgængelig kommunikation med offentligheden, og ifølge statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er ansættelsen af den nye kommunikationschef et vigtigt skridt hen mod det.

"Det er min ambition, at regeringen skal kommunikere åbent og tilgængeligt, og at der kommer en tættere dialog med offentligheden. Jeg er sikker på, at etableringen af regeringens nye kommunikationsenhed vil understøtte den ambition," siger Lars Løkke Rasmussen i en skriftlig kommentar. 

Skal styrke kommunikationen
Der er i alt afsat fem millioner kroner årligt til den nye enhed. Sammenlagt forventer regeringen ifølge Statsministeriet dog ikke at bruge flere penge på kommunikation, da der er tilsvarende færre udgifter til presse- og kommunikationsopgaver i ministerierne. Regeringen lagde nemlig flere ministerier sammen, da den tiltrådte i juni, så der nu er færre ministerier end under SR-regeringen. 

Jobbet som chef for regeringens kommunikationsenhed blev slået op i august. Af jobopslaget fremgik det blandt andet, at målet med kommunikationsoffensiven er, at der skal skabes en "åben kommunikation om regeringens arbejde mere generelt, herunder regeringens politik, udspil og prioriteringer, direkte med borgerne". Den nye enhed skal samtidig varetage den overordnede strategiske kommunikation af for eksempel regeringens større politiske udspil på tværs af ministerierne.

Det nye kommunikationssekretariat er placeret i Statsministeriet og forventes at få mellem to og fire medarbejdere, som skal samarbejde tæt sammen med de forskellige ministeriers øvrige presse- og kommunikationsafdelinger.

Nikolaj Sommer starter i sit nye job 1. november. 

Dokumentation

Blå bog: Nikolaj Sommer

Født 1975

Nikolaj Sommer blev uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2001. Han har tidligere været ansat på Børsen og været vært på TV 2/Finans, TV 2-boligprogrammet Huset og DR2's nyhedsmagasin Deadline. I december 2012 fik han job som kommunikationschef i Finansministeriet. 

I 2004 udgav han sammen med kollegaen Sune Aagaard bogen "Succes – historien om Pia Kjærsgaard".


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00