Regeringen i mindretal: Flertal kræver plan mod radikalisering

MINDRETAL: Et flertal i Folketinget vil pålægge regeringen at fremlægge en ny handlingsplan, som skal bekæmpe radikalisering. Venstre tilslutter sig

Placeholder image
Foto: Asger Ladefoged/Scanpix

Folketinget skal onsdag diskutere radikaliserede miljøer, og her ser regeringen ud til at komme i mindretal. Det skriver Jyllands-Posten.

Et flertal bestående af Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative vil nemlig have regeringen til at fremlægge en ny national handlingsplan mod radikalisering. Planen skal gælde i alle dele af samfundet og på alle niveauer.

Det er Konservative, som har taget initiativ til onsdagens forespørgsel om radikaliserede miljøer, og partiets integrationsordfører, Naser Khader, mener, at Danmark er nødt til at få en samlet strategi på radikaliseringsområdet.

”Indsatsen mod radikalisering er usammenhængende. Vi skal have en samlet strategi på alle niveauer. Det gælder skoler, moskeer, fængsler, udsatte boligområder, uddannelsesinstitutioner, bandemiljøer og på nettet,” siger Naser Khader til Jyllands-Posten.

Regeringen forhandler i øjeblikket om tiltag, der skal afhjælpe problemet med radikaliserede imamer. Særligt af Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti er forhandlingerne blevet kritiseret for at være rodede og stå i stampe. Men selvom der blev landet to delaftaler i imamforhandlingerne i sidste uge, er det ikke en sammenhængende indsats, mener Naser Khader.

En ny handlingsplan mod radikalisering vil blive den tredje på bare syv år, men der er brug for den, lyder det fra de fire partier.

Og onsdag eftermiddag fortæller Venstre - og dermed regeringen - at man bakker op om en ny handlingsplan. Integrationsordfører Marcus Knuth siger til Jyllands-Posten, at en handlingsplan er en naturlig videreudvikling af de initiativer, regeringen allerede har sat i værk i forbindelse med bekæmpelse af radikalisering.

Folketinget diskuterer radikaliserede miljøer som det sidste punkt på dagsordenen onsdag.

*Opdateret klokken 16.30 med Venstre, der tilslutter sig forslaget fra S, DF, LA og K.


    Politik har aldrig været vigtigere
    Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
    Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser