Regeringen indfører indrejseforbud i IS-områder

FORBUD: Det bliver ulovligt at opholde sig i udvalgte konfliktområder i Syrien og Irak. Regeringen indfører nu indrejseforbud for lettere at straffe personer, der deltager i væbnet konflikt.

Det bliver nu ulovligt for danske statsborgere at opholde sig i visse områder af Syrien og Irak uafhængigt af formål.
Det bliver nu ulovligt for danske statsborgere at opholde sig i visse områder af Syrien og Irak uafhængigt af formål.Foto: Ameer Alhabi/Scanpix
Frederik Tillitz

Fra den 30. september 2016 bliver det ulovligt at rejse ind i udvalgte områder i Syrien og Irak.

Regeringen har besluttet at lave et indrejseforbud i de områder af Syrien og Irak, som terrororganisationen Islamisk Stat kontrollerer eller er markant til stede i.

”En af de mest alvorlige trusler mod vores sikkerhed er personer, som rejser til for eksempel Syrien eller Irak og kæmper for terrororganisationer. De kommer hjem med viljen og evnen til at gøre os ondt," siger justitsminister Søren Pind (V) i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Nu bliver det strafbart at opholde sig i de meget farlige områder, hvor IS kæmper, medmindre politiet giver tilladelse. Med indrejseforbuddet fortsætter vi den hårde linjer overfor terror og gør det nemmere at straffe fremmedkrigere."

De områder, hvor rejseforbudet gælder er Al-Bab-distriktet i Aleppo-provinsen, al-Thawrah-distriktet og al-Raqqa-distriktet samt Deir al-Zour-provinsen i Syrien.

Derudover skal man ikke tage til Mosul-distriktet i Irak.

Se områderne, hvor der er indrejseforbud på kortet i fuld format her:

Områderne er besluttet efter drøftelser med Udenrigsministeriet og Forsvarsministeriet. 

Personer, som ønsker tilladelse til at opholde sig i området, skal ansøge om tilladelse hos det lokale politi. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00