Regeringen klar med anti-terrortiltag

TERROR: Regeringen præsenterer torsdag eftermiddag 12 tiltag, der skal være med til at forhindre fremtidig terror i Danmark.

Efter weekendens terrorangreb i København, som kostede to personer livet, er regeringen nu klar med 12 tiltag, der skal forebygge terror i fremtiden.

Det skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Tiltagene, der er blevet samlet under overskriften "Et stærkt værn mod terror – 12 nye tiltag mod terror", vil blive præsenteret torsdag klokken 12.30 på et pressemøde i Statsministeriet.

Ud over statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) deltager også økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard, justitsminister Mette Frederiksen og forsvarsminister Nicolai Wammen.

Ifølge TV 2 vil regeringen afsætte en milliard kroner til anti-terrorpakken. Pengene skal blandt andet bruges på at styrke PET og politiets beredskab, så der bliver bedre mulighed for at overvåge kriminelle miljøer og enkeltpersoner.

Pengene, som hentes i reserverne, fordeles ifølge TV 2 således:

  • 150 millioner kroner til it og analyser hos PET og politiet.
  • 55 millioner kroner til livvagter i PET.
  • 200 millioner kroner til beredskab og overvågning i PET og politi.
  • 415 millioner kroner til Forsvarets Efterretningstjeneste – indhentninger og analyser af terrortrusler.

Derudover vil regeringen ifølge Berlingske nedsætte et udvalg, der skal granske den danske terrorindsats.

Jp.dk skriver derudover, at der skal bedre styr på, hvem der køber taletidskort til mobiltelefoner ved at registrere køberne. Derudover skal der skabes lovhjemmel til udlevering af passagerlister fra flyselskaberne, og at indsatsen over for danskere eller herboende udlændinge, der drager i hellig krig, skal skærpes.

Forrige artikel Politikere vil se på våben i privaten for Hjemmeværnet Politikere vil se på våben i privaten for Hjemmeværnet Næste artikel Kun hver fjerde synes, udlændingedebatten er for hård Kun hver fjerde synes, udlændingedebatten er for hård