Regeringen nedsætter vækstteam for ingrediensbranchen

VÆKST: Danmarks stærke position inden for ingredienser er under pres, og derfor skal et nyt vækstteam komme med anbefalinger til at gøre branchen mere konkurrencedygtig. Se medlemmerne af vækstteamet her.

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) har nedsat et vækstteam for ingrediensbranchen i samarbejde med erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og udenrigsminister Anders Samuelsen (LA).
Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) har nedsat et vækstteam for ingrediensbranchen i samarbejde med erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og udenrigsminister Anders Samuelsen (LA).Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Sine Riis Lund

Virksomheder som Chr. Hansen og Novozymes får nu en håndsrækning fra regeringen til at klare sig endnu bedre i den globale konkurrence.

Regeringen har nedsat et nyt vækstteam for ingrediensbranchen med CEO i Danish Crown Ingredients, Bjarne Larsen, som formand.

Ifølge DI Fødevarer beskæftiger alene branchen for fødevareingredienser godt 8.000 mennesker og eksporterer for cirka 36 milliarder kroner årligt. Men selv om branchen vokser, er den under pres fra store, internationale verdensspillere, skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

"I Danmark har vi mange virksomheder, som er eksperter i at udvikle ingredienser, der bidrager til foder og fødevarernes kvalitet, smag og karakteristika. Ingrediensbranchen er rigtig vigtig for Danmark. Derfor er jeg meget interesseret i at få branchens input til, hvor det uforløste vækstpotentiale ligger, og hvordan regeringen kan være med til at sikre fortsat vækst og udvikling i en allerede succesfuld eksportbranche, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V).

Ingrediensbranchen er rigtig vigtig for Danmark. Derfor er jeg meget interesseret i at få branchens input til, hvor det uforløste vækstpotentiale ligger, og hvordan regeringen kan være med til at sikre fortsat vækst og udvikling i en allerede succesfuld eksportbranche.

Jakob Ellemann-Jensen
Miljø- og fødevareminister

Tanken er, at vækstteamet skal afholde fire workshops og på baggrund heraf aflevere anbefalinger til regeringen i efteråret 2018.

"Nedsættelsen af vækstteamet sender et vigtigt signal til ingrediensbranchen. Jeg ser frem til at lede arbejdet i vækstteamet, hvor vi er klar til gribe den bold, regeringen har kastet. Vi dækker ingrediensbranchen bredt og har mulighed for at gå i dybden med de uforløste potentialer, som kan skabe vækst i branchen," siger Bjarne Larsen.

Den nye formand for vækstteamet har mere end 20 års international erfaring fra primært ingrediens- og fødevareindustrien.

Ingredienser er en fællesbetegnelse for alt lige fra tilsætningsstoffer, aromaer, råvarer og tekniske hjælpestoffer til andre næringsstoffer som vitaminer og mineraler.

Medlemmerne af vækstteamet:

  • Bjarne Larsen, CEO, Danish Crown Ingredients (formand)
  • Anna Haldrup, Institutleder, Institut for Fødevarevidenskab (FOOD) ved Københavns Universitet
  • Christine Nellemann, Institutdirektør, DTU Fødevareinstituttet
  • Claus Hviid Christensen, CEO, Nexus
  • Henrik Jørgen Andersen, Senior Innovation Manager, Arla Foods Ingredients
  • Jesper Thomassen, CEO, Nordic Sugar
  • Johannes Palsson, CEO, FF Skagen A/S
  • Lone Iven Director, Global Regulatory & External Affairs, Chr. Hansen A/S
  • Mark Meier, Managing Director Nordic & Baltic, BASF
  • Michelle Williams, Institutleder, AU Food
  • Peter Torssell Iversen, CEO, Vilomix
  • Søren Kjærulff, CEO, Fermbiotics ApS
  • Tina Sejersgård Fanø, Executive Vice President, Novozymes
Dokumentation

Blå bog: Bjarne Larsen
Uddannet fra Aarhus Universitet og San Fransisco State University og har en master i International Investment & Business Strategy.

2017-, CEO for Danish Crown Ingredients
2014-2017, KMC Amba, CCO & COO
2006-2014, KMC Amba, CCO
2004-2006, Schmidt, Hammer & Lassen, CEO
2003-2004, Tulip Food Company, Head of Executive Support
2000-2002, J.M. Huber Corporation, Regional Director, Latin America


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bjarne Larsen

CCO, AKV Landholt Amba, fhv. direktør, Danish Crown Ingredients, fhv. direktør, Kartoffelmelscentralen
cand.merc. i finansiering og regnskab (Aarhus Uni.)

Jakob Ellemann-Jensen

Fhv. vicestatsminister og økonomiminister, fhv. partiformand, MF (V)
cand.merc.jur. (CBS 2002)









0:000:00