Regeringen: Skatterapport ændrer intet

SKAT: Gårsdagens offentliggørelse af en ny rapport om skat giver ikke anledning til yderligere skattelettelser, mener regeringen og Dansk Folkeparti. Oppositionen afviser rapporten.
I går konkluderede en ny rapport, at skattelettelser giver langt mere velstand end offentlige investeringer. Rapporten pustede dermed nyt liv til debatten om vækstpakker og skattepolitik. Men nogen ændring i skattepolitikken bliver der ikke tale om. Regeringen fastholder forårets skattereform, som den er.

Skatten ændres ikke yderligere 
Rapportens konklusioner hilses ellers velkommen af både Venstre og De Konservative. Men på trods af den nye indsigt er de to partier ikke parate til at indføre yderligere skattelettelser.

"Nu har vi jo lavet en fremragende skattereform, og den kommer til at stå i mange år endnu," siger skatteordfører Torsten Schack Pedersen (V) til Berlingske.

Og han bakkes op sin kollega fra De Konservative:

"Jeg sætter ingen ny dagsorden for skat. Men på lang sigt skal vi løbende forholde os til skatten i forhold til velfærdssamfundet," siger De Konservatives skatteordfører Mike Legarth (K) til Berlingske.

Nu har vi jo lavet en fremragende skattereform, og den kommer til at stå i mange år endnu.

Torsten Schack Pedersen
Skatteordfører for Venstre

DF: Giv skattereformen tid
Regeringens parlamentariske grundlag fra Dansk Folkeparti er på samme linje. De mener, at skattereformen skal have lov til at bundfælde sig.

"En af de positive ting ved at lave en skattereform, som rækker så langt frem i tiden, er, at der kan komme ro om skattesystemet, så folk ved, hvad de har at gøre godt med," siger skatteordfører Kristian Thulesen Dahl (O) til Berlingske.

Skatteordfører for Venstre Torsten Schack Pedersen (V) vil ikke ændre skatten yderligere, på trods af ny rapport.
Skatteordfører for Venstre Torsten Schack Pedersen (V) vil ikke ændre skatten yderligere, på trods af ny rapport. Foto: www.ft.dk

Oppositionen: Rapporten holder ikke
I oppositionen giver man ikke meget for rapporten. Både S og SF tvivler stærkt på de iøjnefaldende konklusioner.

"Jeg har svært ved at forstå, at det at give skattelettelser til folk, som i forvejen har mange penge, så de dermed kan købe dyrere vine og tage på flere udlandsrejser, kan give mere velfærd, end hvis man brugte pengene til flere strålekanoner til sygehusene og investering i den kollektive trafik," siger SF's skatteordfører Jesper Petersen til Berlingske.

Og den tidligere finansminister Mogens Lykketoft (S) er enig. Han sår tvivl om en af rapportens helt grundlæggende forudsætninger, nemlig at et fald i marginalskatten vil øge arbejdsudbuddet.

"Jeg kender simpelthen ikke en eneste i den højere lønklasse, som vil arbejde en time mere, fordi man ændrer marginalskatten," siger han til Berlingske.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00