Regeringen sparer 22 millioner på at have færre ministre end Løkke

ORGANISATION: Færre ministre og et nedlagt ministerium sparer samlet regeringen for 22 millioner kroner i bevillinger. Se, hvem der får og mister penge som følge af ændringerne.

Efter valget i juni kunne statsminister Mette Frederiksen (S) præsentere sin nye regering med i alt 22 ministre og 18 ministerier.

Det var to ministre og et ministerium færre end den forrige regering med Lars Løkke Rasmussen (V) for bordenden.

Og det giver regeringen en samlet besparelse på 22 millioner kroner i bevillinger til ministerierne fra år 2020 og frem, fremgår det af et folketingssvar fra finansminister Nicolai Wammen (S).

Herunder får du overblikket over, hvilke ministerier der får enten mindsket eller øget deres bevilling.

Og i den fulde artikel på Altinget Embedsværk kan du blandt andet læse finansministerens svar på, hvorfor en minister er cirka syv millioner kroner værd i budgettet.

 

Forrige artikel Støttepartier øger presset på minister: Kom ud af busken og forbyd Roundup Støttepartier øger presset på minister: Kom ud af busken og forbyd Roundup Næste artikel Tre tidligere finansministre om forhandlingsreserven: Den lokker støttepartierne ud af busken Tre tidligere finansministre om forhandlingsreserven: Den lokker støttepartierne ud af busken
Støjberg efter to dage i retten:

Støjberg efter to dage i retten: "Jeg tror ikke, der er flere spørgsmål i verden"

INSTRUKSKOMMISSIONEN: Der kørte to spor i sagen om adskillelsen af ægtepar med mindreårige asylansøgere: Inger Støjberg spillede hård negl politisk, men administrerede i virkeligheden helt efter loven. Sådan lyder venstrepolitikerens egen forklaring, men den havde udspørgeren i Instrukskommissionen meget svært ved at tro på.