Regeringen udskyder præsentation af det endelige finanslovsforslag

UDSAT: På grund af valg og regeringsdannelse kan regeringen ikke nå at lave det endelige finanslovsforslag inden den grundlovsbestemte deadline. Også økonomiforhandlinger med kommuner og regioner er udskudt.

Regeringen kan ikke nå at lave et finanslovsforslag, som afspejler dens økonomiske og politiske prioriteringer til tiden. Det skriver Finansministeriet i en pressemeddelelse.  

Ifølge Grundloven skal en regering ellers præsentere et finanslovsforslag for det kommende år inden september.  

Men på grund af folketingsvalget og den tid det har taget at danne regering, kan det ikke lade sig gøre.  

Regeringen præsenterer derfor et teknisk finanslovsforslag i slutningen af august, som indeholder bevillingsmæssige ændringer af aktivitetsbestemt og teknisk karakter, men uden at de bevillingsmæssige konsekvenser af regeringens prioriteter er indarbejdet. 

Endeligt forslag kommer en måned senere 
Regeringen vil præsentere et opdateret finanslovforslag for 2020, der afspejler regeringens økonomiske politik og politiske prioriteringer i slutningen af september. 

“Jeg glæder mig til at kunne fremlægge regeringens forslag til en finanslov, der viser en ny retning for Danmark. Det er helt afgørende, at de offentlige budgetter allerede næste år afspejler den politik, som regeringen står for. Derfor er det nødvendigt at bruge ekstra tid på både statens budget, regionernes budgetter og kommunernes budgetter,” udtaler finansminister Nicolai Wammen (S) i en pressemeddelelse. 

Ifølge Finansministeriet brugte man samme procedure ved sidste folketingsvalg.  

Fremlægger køreplan for økonomiforhandlinger
Samtidig lægger regeringen nu en tidsplan frem for økonomiforhandlingerne med kommunerne og regionerne.  

De blev nemlig også udskudt på grund af valget, men regeringen vil indbyde KL og Danske Regioner til de første drøftelser i sidste halvdel af august. 

Forrige artikel Første officielle udlandsbesøg: Mette Frederiksen skal mødes med Merkel Første officielle udlandsbesøg: Mette Frederiksen skal mødes med Merkel Næste artikel Nicolai Wammen har ansat to særlige rådgivere Nicolai Wammen har ansat to særlige rådgivere