Regeringen udskyder reform af boligskatter

EJENDOM: Forhandlingerne om et nyt ejendomsvurderingssystem går først i gang til efteråret, fortæller skatteminister Karsten Lauritzen.

Boligejerne kan se frem til at vente endnu længere på et nyt og mere retvisende ejendomsvurderingssystem. Det skriver Børsen.

Egentlig var det planen, at et nyt ejendomsvurderingssystem skulle være blevet forhandlet på plads i foråret, men nu udskyder regeringen forhandlingerne til efteråret.

Ifølge skatteminister Karsten Lauritzen (V) udskydes forhandlingerne, fordi det vil give tid til at ændre skatterne på boliger.

”Da vi i regeringen ikke ønsker at øge ejendomsskatterne, så er det nødvendigt at præsentere en samlet løsning for ejendomsvurderinger og håndtere beskatningen i forbindelse med 2025-planen. Derfor har vi besluttet, at forhandlingerne om de nye vurderinger udskydes til efteråret,” siger Karsten Lauritzen til Børsen.

Ifølge Børsen vil det nye system, der arbejdes på i Skatteministeriet, betyde højere ejendomsskatter, hvilket vil være i strid med regeringens valgløfte om skattestop. Og det er netop dette, som nu gør, at Karsten Lauritzen udskyder forhandlingerne. Han peger på, at man på den måde kan sikre mere retvisende vurderinger og samtidig sørge for et ejendomsskattesystem, der giver det samme provenu til statskassen.

De nuværende ejendomsvurderinger har fået hård kritik. I 2013 kritiserede Rigsrevisionen systemet, fordi vurderingerne ramte skævt, hvilket har betydet, at boligejere i årevis har betalt enten for meget eller lidt i ejendomsværdiskat. Det resulterede i, at ejendomsværdiskatterne dengang blev fastfrosset til 2011-niveauet.

Udskydelsen af forhandlingerne betyder, at et nyt ejendomsvurderingssystem først kommer til at gælde fra 2019 og ikke i 2018, som det oprindeligt var meningen.

Forrige artikel Private skoler åbner dørene for asylbørn Private skoler åbner dørene for asylbørn Næste artikel Jarlov: Messerschmidt hører hjemme hos Konservative Jarlov: Messerschmidt hører hjemme hos Konservative