Regeringen vil gå politi-uddannelsen efter i sømmene

SERVICETJEK: Politiuddannelsen er kommet på forhandlingsbordet, efter partierne onsdag mødtes til forhandlinger om en ny politiaftale.

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix
Cecilie Gormsen

Der er behov for at se på, om politiuddannelsen kan blive bedre, ligesom indholdet også skal drøftes. Det slår justitsminister Søren Pind (V) fast efter onsdagens forhandlinger om en ny flerårig politiaftale. Med ved forhandlingsbordet sad partierne i blå blok, Socialdemokraterne og Radikale.

Ifølge flere af partierne foreslår regeringen at skære politiuddannelsen ned fra tre til to år, så flere betjente hurtigere kan komme ud på gader og stræder.

Selv vil justitsminister Søren Pind hverken be- eller afkræfte, om regeringen har planer om at skære i længden på betjentenes uddannelse. Han peger på, at han garanterer, at regeringens tilgang til spørgsmålet er, at uddannelsen skal forbedres – og ikke svækkes.

”Min primære interesse er at få et politiforlig hjem, som styrker dansk politi, som styrker kvaliteten i dansk politi, og som giver dansk politi flere muskler. Og det kan jeg garantere for, at jeg arbejder for nat og dag,” siger Søren Pind.

Mens Socialdemokraterne og Radikale er skeptiske i forhold til at skære en tredjedel af betjentenes uddannelse væk, er Dansk Folkeparti mildere stemt.

”Hvis regeringen kan garantere, at uddannelsen er i orden, så vi stadig kan varetage opgaverne på betryggende vis, så kan vi godt overveje forslaget,” siger retsordfører Peter Skaarup, der peger på, at kvaliteten skal være i orden, men at der samtidig skal ”væsentligt flere betjente hurtigere på gaden”.

Den nye politiaftale skal gælde til 2019.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00