Regeringens Genstartsfond på 3 milliarder har kun udbetalt 197 millioner

Kun 21 virksomheder har fået økonomisk støtte af Genstartsfonden, som har til formål at hjælpe nødlidende danske virksomheder. I årets første seks måneder har Genstartsfonden, som rummer 3 milliarder kroner, kun udbetalt 197 millioner kroner. 

Vækstfondens hovedkvarter i Hellerup. 
Vækstfondens hovedkvarter i Hellerup. Foto: Pressefoto: Vækstfonden
Christoffer Lund-Hansen

Regeringens Genstartsfond har blot udbetalt penge til 21 virksomheder, siden Vækstfonden åbnede for udbetalingerne i begyndelsen af 2021. 

Genstartsfonden rummer et beløb 3 milliarder kroner, som regeringen vil bruge på at redde nødlidende danske virksomheder, men efter første halvdel af 2021 har Genstartsfonden blot udbetalt 197 millioner kroner.

Det oplyser Vækstfonden i forbindelse med halvårsregnskabet i statens investeringsfond. 

"Det er et udslag af, at færre virksomheder end forventet har stået i en situation, hvor de har haft behov for at rekapitalisere sig til at gennemføre nye investeringer," siger Vækstfondens administrerende direktør, Rolf Kjærgaard, og fortsætter:

"Vi var mange, der frygtede, at det ville blive rigtigt svært, og økonomien ville blive slået hårdt tilbage, så virksomhederne ville have svært ved at investere sig ud af krisen, men flere virksomheder har klaret sig bedre end forventet, og derfor har efterspørgslen været mindre end forventet."

At efterspørgslen er nedadgående underbygges af, at Vækstfonden i april oplyste til Altinget, at den i slutningen af marts havde udbetalt 149 millioner kroner gennem Genstartsfonden

Det vil sige, at Genstartsfonden blot har udbetalt 48 millioner kroner siden begyndelsen af april. 

{{toplink}}
Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
 

Udbetalingen af de 197 millioner kroner til 21 selskaber svarer til omkring 9,4 millioner kroner per virksomhed.

0:000:00