Regeringens sparekniv rammer lediges mentorer

MENTORER: Ordningen med mentorer, som hjælper ledige med at komme i job, er ifølge finansminister Claus Hjort Frederiksen ikke pengene værd.

Foto: Simon Læssøe/Scanpix
Cecilie Gormsen

Mentorordningen, der hjælper ledige med at komme i job, står for skud, når regeringen skal finde millioner på finansloven.

I sit forslag til næste års finanslov lægger regeringen nemlig op til, at der skal spares 500 millioner kroner på at effektivisere indsatsen på kontanthjælpsområdet, skriver Avisen.dk. Og det betyder formentlig, at færre svage ledige fremover vil få adgang til en personlig hjælper, der kan hjælpe dem i kampen for at finde et job.

Regeringen vil skrue ned for midlerne til nogle af de tilbud, som hjælper arbejdsløse ind på arbejdsmarkedet, og det rammer blandt andet den såkaldte mentorordning, bekræfter finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

"En del af de 500 millioner kroner er besparelser på mentorordningen," siger han til Avisen.dk.

Hjort: Ordning uden effekt
Ordningen har siden 2003 været en del af beskæftigelsesindsatsen. Sidste år målrettede den tidligere regering indsatsen, så det særligt var de mest ressourcesvage borgere med sociale eller personlige problemer, der kunne få en mentor.

Men den strategi er slået fejl, siger finansministeren, der peger på, at mentorordningens effekt ikke kan dokumenteres. Derfor vil der blive skåret ned, men hvor mange penge, der skal spares på ordningen, er ifølge finansministeren endnu for tidligt at give et konkret bud på.

De fleste, der i dag får tildelt en mentorstøtte, er på offentlig forsørgelse, og i 2014 modtog 81 procent kontant- eller uddannelseshjælp. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00