Regioner skærper krav til leverandører i nyt udbud af kviktest

De danske regioner skal kunne kvikteste op imod 200.000 danskere om dagen fra 1. maj. Det er en lille nedgang i forhold til den nuværende daglige testkapacitet på 207.000. Til gengæld stiller regionerne øgede krav til leverandørerne for at undgå situationen fra februar, hvor SOS International blev fyret efter en uge. Se også, hvordan leverandørerne forholder sig til det nye udbud af kviktest. 

SOS International står for kviktestcenteret ved København Zoo.
SOS International står for kviktestcenteret ved København Zoo. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Landets regioner skærper kravene til de virksomheder, der vil kvikteste danskerne for covid-19 fra 1. maj. 

De skærpede krav er en direkte konsekvens af, at regionerne i begyndelsen februar måtte fyre SOS International som leverandør i tre ud af fire regioner blot en uge efter, at kontrakten var trådt i kraft.

Det skete, fordi selskabet ikke magtede opgaven i det krævede omfang, ligesom der blev konstateret alvorlige brud på kvaliteten hos underleverandøren Medicals Nordic.

I stedet overtog Falck og Copenhagen Medical størstedelen af SOS Internationals kviktestopgaver, og regionerne vil med de skærpede regler undgå en lignende situation i det nye udbud. 

Det oplyser Anders Kjærulff, koncerndirektør i Region Midtjylland, som står for regionernes kviktestkontrakter, i en meddelelse til Altinget.

"I det nye udbud indgår naturligvis alle de erfaringer, vi har gjort os. Blandt andet går vi denne gang endnu længere for at sikre os, at de virksomheder, der kommer i betragtning til at løse opgaven også faktisk er i stand til at løse den," lyder det fra Anders Kjærulff.

Her er de skærpede krav
De midlertidige aftaler med Falck og Copenhagen Medical udløb oprindeligt 30. marts, men 25. februar blev kontrakterne er nu blevet forlænget til 30. april for at give regionerne mere tid til at gennemarbejde og kvalitetssikre det kommende udbud. 

Samtidig blev den daglige kviktestkapacitet forøget med over 88 procent fra 110.000 til 207.000