Rejsekortet får skarp kritik af statsrevisorer

KRITIK: Statsrevisorerne retter nu skarp kritik af Transportministeriet og parterne bag rejsekortet. Det er rejsekortets dårlige økonomi, problemer med brugervenligheden og den seks-årige forsinkelse, der bliver kritiseret.

På baggrund af Rigsrevisionens beretning retter Statsrevisorerne nu en skarp kritik af Transportministeriet og de øvrige parter bag rejsekortet.
På baggrund af Rigsrevisionens beretning retter Statsrevisorerne nu en skarp kritik af Transportministeriet og de øvrige parter bag rejsekortet.Foto: Colourbox
Lise-Lotte Skjoldan

Seks års forsinkelse, bøvl med tjek-ud og tank-op og dårlig økonomi.

Der har været mange problemer med rejsekortet, og det leder nu Folketingets statsrevisorer til at rette en skarp kritik af driften af det elektroniske billetsystem, der eller skulle have gjort det lettere at rejse med offentligt transport.

Kritikken kommer i forbindelse med, at Rigsrevisionen har offentliggjort sin beretning om rejsekortet.

I deres bemærkning til Rigsrevisionens beretning skriver statsrevisorerne:

"Statsrevisorerne kritiserer skarpt, at Transportministeriet og parterne bag rejsekortet hverken har sikret, at rejsekortet er brugervenligt, eller at Rejsekort A/S' økonomi er tilfredsstillende. Parterne bag rejsekortet har brugt tid og kræfter på at være indbyrdes uenige frem for at løse problemerne med rejsekortet."

Rigsrevisionen har selv taget initiativ til beretningen, hvor de ville undersøge, om rejsekortet blev leveret til tiden, om Rejsekort A/S har sikret, at rejsekortet er brugervenligt, samt om Rejsekort A/S' økonomi har udviklet sig tilfredsstillende i perioden 2011-2014. I alle tre tilfælde er Rigsrevisionen utilfreds med parterne bag rejsekortet.

På baggrund af Rigsrevisionens beretning har Statsrevisorerne derfor nu valgt formelt at rette skarp kritik af Transportministeriet og de øvrige parter bag rejsekortet.

Statsrevisorerne er politikerne Peder Larsen (SF), Henrik Thorup (DF), Kristian Jensen (V), Klaus Frandsen (R), Lennart Damsbo-Andersen (S) og Lars Barfoed (K). Det er Folketinget, som udpeger statsrevisorerne.

Dokumentation

Rigsrevisionen
Rigsrevisionen er Folketingets uafhængige revision og er en del af den parlamentariske kontrol.
Rigsrevisors opgaver er fastlagt i lov om revisionen af statens regnskaber og instruks for rigsrevisor.
Rigsrevisionen udarbejder ca. 25 beretninger og ca. 80 notater om året til Statsrevisorerne.
Rigsrevisionen reviderer statslige og statsfinansierede regnskaber.
Rigsrevisionen udfører både finansiel revision og forvaltningsrevision.


Statsrevisorerne
De 6 statsrevisorer - fm. Peder Larsen (SF), næstfm. Henrik Thorup (DF),  Kristian Jensen (V), Klaus Frandsen (RV),  Lennart Damsbo-Andersen (S) og Lars Barfoed (KF) - er valgt af Folketinget.
Statsrevisorernes opgaver er fastlagt i grundlovens § 47 som revisionskontrol med den offentlige forvaltning.
Statsrevisorerne afgiver således de beretninger, som de modtager fra rigsrevisor, til Folketinget med bemærkninger. Statsrevisorerne er den eneste myndighed, der kan anmode rigsrevisor om at foretage undersøgelser.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00