Om  
René Christensen

René Christensen får ny rolle i DF

Dansk Folkepartis René Christensen får en ny rolle i partiet, der binder ham tættere på folketingsgruppens forhandlinger. 

René Christensen (DF) opnåede ikke genvalg til folketingsvalget i år, men han får nu alligevel en rolle, der knytter ham tættere på Christiansborg.
René Christensen (DF) opnåede ikke genvalg til folketingsvalget i år, men han får nu alligevel en rolle, der knytter ham tættere på Christiansborg.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Emma Brink

Næstformand i Dansk Folkeparti René Christensen skal indgå som en aktiv del af folketingsgruppens daglige liv og forhandlinger, selvom han ikke sidder i Folketinget.

Det skriver partileder Morten Messerschmidt i et nyhedsbrev til partimedlemmerne. 

"Renés viden og erfaring fra sine år som blandt andet finansordfører er uforlignelig – og blot én af flere garantier for, at vi stiller med et stærkt hold, hver eneste gang ministrene kalder," skriver Messerschmidt i nyhedsbrevet. 

René Christensen oplyser til Altinget, at den nye rolle betyder, at han som udgangspunkt skal møde ind på Christiansborg hver tirsdag og torsdag. Rollen indebærer ikke, at han skal bestride ordførerskaber.

Men forhandlinger skal han altså fremover bidrage til.

"Jeg kan desværre ikke deltage i udvalgsmøder. Kun møder i ministerier og uden for folketingssalen – men dem er der også mange af," skriver René Christensen i en sms til Altinget.

René Christensen har siddet i Folketinget for Dansk Folkeparti fra 2008 til 2022.

Han opnåede dog ikke genvalg til folketingsvalget 1. november 2022, da partiet kun opnåede ét mandat i Sjællands Storkreds. Dét mandat gik til partistifter Pia Kjærsgaard.

René Christensen er desuden byrådsmedlem i Guldborgsund Kommune.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

René Christensen

MF (M), 1. viceborgmester, Guldborgsund
automekaniker (Horbelev Autoservice. 1989)

0:000:00