Rigspolitiet uddeler advarsler til politiinspektør og jurist efter mink-skandalen

Ti top-embedsfolk blev kritiseret i Minkkommissionens rapport, som udkom i slutningen af juni. Rigspolitiet har nu uddelt advarsler til to af de involverede embedsmænd, som hører under Rigspolitiet på baggrund af Minkkommissionens beretning. 

Rigspolitichef Thorkild Fogde blev hjemsendt i august efter minkkommisionens rapport. To af hans medarbejdere er sluppet med en disciplinær advarsel.<br><br>
Rigspolitichef Thorkild Fogde blev hjemsendt i august efter minkkommisionens rapport. To af hans medarbejdere er sluppet med en disciplinær advarsel.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Rigspolitiet har meddelt i dag, at de har uddelt disciplinære advarsler til to medarbejdere i Rigspolitiet på baggrund af Minkkommissionens beretning. Det gælder politiinspektør Uffe Stormly og politiassessor og juridisk sektionsleder Birgitte Buch, som begge fik kritik i rapporten, der udkom 30. juni. 

Begge er ansvarlige for at godkende det såkaldte 'actioncard', hvorigennem politiet var med til at kommunikere til minkfarmene uden for sikkerhedszonerne, at de skulle aflive deres mink. 

Både Uffe Stormly og Birgitte Buch har på baggrund af deres rolle fået følgende kritik - af samme ordlyd men blot med omvendt fortegn:

Uffe Stormly (red. og Birgitte Buch) har begået en tjenesteforseelse af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger ham draget til ansvar i anledning af hans medvirken til brud på sandhedspligten og legalitetsprincippet i forbindelse med politiets anvendelse af actioncardet af 6. november 2020."

En kritik der altså er endt ud i, at de begge har fået en disciplinær advarsel af Rigspolitiet. Rigspolitiet kan herudover oplyse, at der ikke vil være yderligere konsekvenser for de to medarbejdere. Rigspolitiet hjemsendte i slutningen af august chef i Rigspolitiet Thorkild Fogde på baggrund af Minkkommissionens beretning. 


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion