Riskær stiler efter Alternativet-kandidatur

NAVNE: Den 59-årige tidligere bedrageridømte erhvervsmand og tidligere Venstre-parlamentariker Klaus Riskær Pedersen har meldt sig ind i Uffe Elbæks parti, Alternativet.

Klaus Riskær Pedersen vil i Folketinget for Alternativet. 
Klaus Riskær Pedersen vil i Folketinget for Alternativet. Foto: Scanpix Denmark
Anne JustesenChristian Juhl Mølgaard

Til trods for sidste uges ufrugtbare møde med partistifter Uffe Elbæk har Klaus Riskær Pedersen nu meldt sig ind i Alternativet. Han stiler efter at blive valgt som folketingskandidat for Alternativet i Københavns Omegns Storkreds og dermed om at gøre politisk comeback. 

Det har han mandag offentliggjort på Facebook

Til DR siger han:

"Jeg havde jo en snak med ledelsen i partiet, og de gav udtryk for, at jeg var for alternativ, for kendt, og at jeg ikke havde været med fra starten. Men hele ideen med Alternativet er, at det er nærdemorkati, og at det kommer fra bunden og op og ikke fra toppen og ned, så der bliver kampvalg nu."

På Facebook har han offentliggjort sine politiske mærkesager, der er et bæredygtigt skattesystem, langtidsholdbar økonomisk politik, realitetstilpasset udenrigs- og sikkerhedspolitik samt retten til fri cannabis.

Vælges på demokratisk vis
Klaus Riskær bad om at blive opstillet på særlige vilkår for Alternativet, hvor han ønskede at blive spidskandidat, siger partiets pressechef Magnus Haslebo til Politiko.

Det afviste partiet, som dog hilser Riskær velkommen, hvis han vælges på demokratisk vis. 

"Vi har et vælgerdemokrati, så når man er medlem, har man den mulighed at stille op til valg i storkredsene. Og der er valg 17. marts, hvor vi så kan forstå, at Riskær stiller op. Så det er fuldkommen i vores medlemmers hænder, hvorvidt de vælger at stemme ham ind," siger partiets pressechef Magnus Haslebo til Politiko. 

Ulla Sandbæk er spidskandidat for partiet i Københavns Omegns Storkreds. Der er opstillingsmøde tirsdag 17. marts. 

 

Dokumentation

Om Riskær Pedersen
Som studerende grundlagde Klaus Riskær Pedersen virksomheden Børsinformation. Han opbyggede siden eget firmaimperium, overtog Accumulator Invest og Lannungs Bank, men havde ikke held til at overtage Nilfisk, ligesom bladudgiverforsøget som indehaver af De Bergske Blade mislykkedes.

I 1992 blev han og hans Krepco Holding erklæret konkurs. Tre år senere blev han af bagmandspolitiet tiltalt for mandatsvig, skyldnersvig og ulovlige aktionærlån. Byretsdommen fra 1998 lød på to års betinget fængsel, siden i Østre Landsret øget til 2 1/2 års betinget fængsel.

Fra 1995 drev han internetudbydervirksomheden Cybercity. Selskabet blev i 2000 solgt til den amerikanske virksomhed Advent, og det indvundne beløb blev indsat i en fond kaldet Riskærs Familiefond.

I 2002 blev han ved retten i Paris idømt tre års fængsel, deraf et år ubetinget, samt en bøde på 150.000 euro for skyldnersvig til 1,4 mia. kr. Tre år senere blev han tiltalt for bedrageri i forbindelse med salget af Cybercity og de økonomiske forhold omkring familiefonden. I marts 2007 blev han ved Københavns Byret idømt syv års ubetinget fængsel for bedrageri af særlig grov beskaffenhed og mandatsvig. Østre Landsret nedsatte efterfølgende straffen til seks års fængsel.

Mellem 1989 og 1994 var han medlem af Europa-Parlamentet for Venstre. 

Kilde: Den Store Danske


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00