Regeringen har ikke sat grænse for asyludgifters andel af udviklingsbistand

SAMRÅD: Rød blok frygter, at klassisk udviklingsbistand bliver "ædt op" af flygtningeudgifter. Regeringen har ikke sat en grænse for, hvor meget af de 15 mia. kr. til udviklingsbistand der kan bruges på flygtninge, lød det fra udenrigsministeren.

Julie Lundbek

Når regningen til flygtningeudgifter skal betales, så er det muligt at hente en del af beløbet fra udviklingsbistanden.

Principperne for fordelingen af forskellige poster på udviklingsbistanden fastsættes i OECD's udvalg for udviklingsbistand, Development Assistance Committee (DAC).

Udvalget, som blandt andet har medlemmer af donorlandenes regeringer med ved bordet, sætter internationale standarder ved at definere og registrere offentlig udviklingsbistand.

Læs mere her.

Både SF og S er dog bekymrede for, at DAC-reglerne, når de går hånd i hånd med regeringens besparelser på udviklingsbistand, vil udhule den klassiske, fattigdomsbekæmpende udviklingsbistand.

Udenrigsminister i samråd
Bekymringerne blev luftet, da Kristian Jensen (V) torsdag 31. marts var kaldt i samråd af udviklingsordfører Christian Juhl (EL), om hvad der kan og bør opgøres som udviklingsbistand.

Her ville Holger K. Nielsen vide, om der er en grænse for, hvor stor en andel af udviklingsbistanden der kan bruges på flygtningeudgifter. 

”Regeringen har ikke fastlagt en bestemt grænse. Vi håber på, det vil være muligt at få vendt flygtningestrømmen om," lød det fra Kristian Jensen. 

Se et uddrag i klippet ovenfor. 

 

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00