Rohde efter radikal velkomst: Det føles rigtig godt

PARTIHOP: Jens Rohde var mandag til sit første radikale gruppemøde, efter han i weekenden skiftede fra Venstre. "Det er ikke nogen selvfølge, når man hedder Jens Rohde, at man bliver budt velkommen," siger han. 

Jens Rohde var mandag morgen med til sit første møde med den radikale folketingsgruppe, hvor han blandt andet blev budt velkommen af Morten Østergaard. 
Jens Rohde var mandag morgen med til sit første møde med den radikale folketingsgruppe, hvor han blandt andet blev budt velkommen af Morten Østergaard. Foto: Asger Ladefoged/Scanpix
Cecilie Gormsen

Mandag morgen var Jens Rohde med til sit første møde med den radikale folketingsgruppe, efter han i weekenden skiftede Venstre ud med Radikale.

Jens Rohde, der sidder i Europa-Parlamentet og er viceborgmester i Viborg, forlod lørdag sit gamle parti Venstre i protest med udlændingepolitikken, og han glæder sig over den radikale modtagelse.

”Det føles rigtig godt. Det er dejligt at blive budt velkommen på den måde. Både Morten og gruppen og det radikale bagland som sådan har budt mig velkommen. Jeg har fået rigtig mange henvendelser. Det er rart, når man vælger et nyt sted. Det er ikke nogen selvfølge, når man hedder Jens Rohde, at man bliver budt velkommen,” siger Jens Rohde til TV 2.

Jens Rohde er glad for nu at være hos Folketingets ifølge vælgerne mest EU-positive parti. Han blev i 2013 droppet som Venstres spidskandidat efter at have skrevet en lidt for EU-begejstret kronik, og han peger på, at han som EU-parlamentariker har kørt en væsentlig mere pro-europæisk linje end den, Venstre gik til valg på.

Rønn: Politik går i ulækker retning
Jens Rohde får i mandagens Politiken opbakning fra tidligere integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V), der er ”møgked af det” over partifællens exit. Hun mener, at Rohde burde være blevet i Venstre for at kæmpe sin sag.

”Det er en fejl, at han har meldt sig ud. Han skulle have snakket med os andre. Det er i den grad en svækkelse, at han melder sig ud, han var en af de klareste profiler. Herhjemme er mange ellers hunderædde for at sige tingene rent ud,” siger Birthe Rønn Hornbech til Politiken.

Hun peger på, at dansk politik i de seneste år har rykket sig i en ”ulækker retning”, og hun retter samtidig en bredside mod sit eget parti og partiledelsen. Hun nævner blandt andet, at der i Venstre-ledelsen ingen visioner er. Og hvis ikke de sunde, folkelige, kirkelige, kulturelle kredse rejser sig, mener hun ikke, at der er nogen vej tilbage for Venstre.

Østergaard: Synspunkter matcher vores
Den radikale leder Morten Østergaard ser frem til samarbejdet, og byder Jens Rohde velkommen i partiet. 

”Vi er stolte af, at han ser os som det bedste sted at kæmpe for frihed til forskellighed, for internationalt udsyn og for ansvar for de forfulgte,” sagde Morten Østergaard lørdag aften.

Han glæder sig nu til at samarbejde med det nye partimedlem:

”Vi har gennem længere tid kunnet se, at han bragte synspunkter frem som matchede vores, og derfor er jeg sikker på, at han vil føle sig hjemme fra første dag.”

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jens Rohde

Fhv. MF, formand, Danske fodbolddommere
student (Viborg Katedralskole 1989)

Morten Østergaard

Klimarådgiver, cBrain, fhv. politisk leder (R), MF og minister
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2006)

0:000:00