Rosenkrantz-Theil indbød ikke de frie skoler: ”Vi har altid været inviteret med”

KRITIK: Børne- og undervisningsministeren kritiseres for ikke at invitere de frie skoler med til Sorø-mødet. Friskolerne kalder det et traditionsbrud, mens tidligere minister Merete Riisager (LA) mener, at regeringen lukker omkring sig selv.

Fra alle egne af undervisningssektoren drager aktører hvert år til Sorø for at diskutere uddannelsespolitisk.

Men friskolerne og efterskolerne fik ingen invitation i år.

Temaet for årets møde var ’Inklusion i folkeskolen’, men formand for Friskolerne Peter Bendix ærgrer sig alligevel over, ikke at være blevet inviteret med.

”Friskolerne kan helt sikkert lære meget af folkeskolerne i forhold til inklusion. Det kan også gå den anden vej. Men den samtale får vi ikke, når vi ikke er i samme rum. Vi er blevet efterladt på perronen,” siger Peter Bendix.

Selvom fokus for Sorømøde var inklusion i folkeskolen deltog aktører som Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier og Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

I et skriftlig svar til Altinget skriver børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil følgende.

”Temaet for Sorømødet var ”inklusion i folkeskolen”, og det har selvfølgelig afspejlet sig i deltagerlisten. Jeg valgte at fokusere på folkeskolen, fordi det er der, jeg hører, at opgaven er størst. Når nogle vælges til, vælges andre fra, og den beslutning står jeg ved,” skriver ministeren.

Brud på traditionen
Peter Bendix mener, at der med årets fravær af de frie skoler er slået hul på en lang tradition.

Han er samtidig bange for, at den manglende invitation kommer forlængelse af, at Pernille Rosenkrantz-Theil sidste år udtalte, at nogle friskoler vender fællesskabet ryggen.

”Hvis der var interesse for at se grundskolen som en samlet helhed, så skulle vi selvfølgelig have været der. Men det er ikke sikkert, der er den interesse,” siger Peter Bendix.

Tidligere undervisningsminister Merete Riisager (LA) skrev søndag, at regeringen bør være bedre til at ”lukke tvivlen ind”.

”Processer lukker sig omkring sig selv. Anerkendte eksperter inviteres ikke ind. Efterskoler og frie skoler bliver vist vandvejen. Når man sidder i regering, har man ansvaret for at lede hele Danmark. Derfor har man i min optik pligt til at lukke tvivlen ind”.

Læs den fulde artikel på Altinget Uddannelse.

Forrige artikel Tesfaye om ny lov: ”Det her er ikke en stramning af udlændingepolitikken. Det er det modsatte.” Tesfaye om ny lov: ”Det her er ikke en stramning af udlændingepolitikken. Det er det modsatte.” Næste artikel Med trusler skal klimalov bygges Med trusler skal klimalov bygges
Messerschmidt bliver næstformand i DF

Messerschmidt bliver næstformand i DF

ROKADE: Søren Espersen stopper i DF's gruppeledelse. Det giver plads til, at Morten Messerschmidt kan overtage posten som næstformand i partiet.