Rosenkrantz-Theil overtager Thornings kreds

ERSTATNING: Det bliver Pernille Rosenkrantz-Theil, der overtager Helle Thorning-Schmidts valgkreds på Østerbro.

Med Helle Thorning-Schmidts jobskifte vender Pernille Rosenkrantz-Theil tilbage til København.
Med Helle Thorning-Schmidts jobskifte vender Pernille Rosenkrantz-Theil tilbage til København.Foto: Keld Navntoft/Scanpix
Kasper Kaasgaard

Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidts plads på Østerbro går til partiets socialordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil.

Pladsen var ledig, efter Helle Thorning for nylig fik job som direktør for det internationale Red Barnet.

Rosenkrantz-Theil glæder sig over sin nye kreds i Københavns Storkreds.

”1. kreds er en helt særlig kreds. Derfor er jeg også stolt over, at bestyrelsen enstemmigt indstiller mig som ny folketingskandidat efter Helle Thorning-Schmidt,” siger Pernille Rosenkrantz-Theil i en pressemedddelelse og fortsætter:

”København har store sociale problemer, som jeg gerne vil lægge arm med. Samtidig byder hovedstaden jo på kæmpe muligheder for fremtiden, eksempelvis som grøn vækstmotor for hele landet. Jeg håber, at kredsens medlemmer til generalforsamlingen vil give mig opbakningen til at repræsentere dem som deres folketingskandidat.”

Pernille Rosenkrantz-Theil er tidligere medlem af Enhedslisten. Dengang blev hun valgt til Folketinget, først på Fyn og dernæst i netop København, der dengang hørte under Østre Storkreds. Efter hun skiftede til Socialdemokraterne i 2008, blev hun først valgt på Fyn, herefter Sjælland, og nu er hun altså tilbage i Københavns Storkreds.

Formanden i hendes nye kreds, Nina-Maria Hansen, glæder sig over Rosenkrantz-Theils tilkomst.

”Jeg er meget glad for, at en enig bestyrelse i går aftes har indstillet Pernille Rosenkrantz-Theil som vores nye socialdemokratiske folketingskandidat. Pernille er en stærk kandidat, og derfor er jeg også glad for, at hun ønsker at stille op for os her i hovedstaden,” siger hun i en pressemeddelelse.

Ved en generalforsamling 5. marts skal beslutningen endeligt vedtages.

Pernille Rosenkrantz-Theil fik 12.071 stemmer ved valget i 2015.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00