Rud Pedersen tager fem mio. i udbytte efter godt 2017

REGNSKAB: Det skandinaviske PA-firma Rud Pedersen havde et flot 2017 med overskud før skat på 7,3 mio. mod 3,3 i 2016. Udbyttet er derefter: 5 mio. kr.

Morten Rud Pedersen var i anden halvdel af 90'erne ansat i den europæiske fagbevægelse og har siden haft voksende kommerciel succes med public affairs-branchen.
Morten Rud Pedersen var i anden halvdel af 90'erne ansat i den europæiske fagbevægelse og har siden haft voksende kommerciel succes med public affairs-branchen.Foto: rudpedersen.com
Rasmus Nielsen

Der er ren vækst og rent overskud at spore i den danske public affairs-branche. Tidligere på ugen kom Lead Agencys regnskab, og nu må det se sig slået af 2017-regnskabet fra konkurrenten Rud Pedersen.

Formanden, den erklærede socialdemokrat og i Gøteborg bosiddende Morten Rud Pedersens danske selskab kommer flot ud af 2017 med såvel omsætningsvækst som overskudsvækst til følge.

Årsresultatet ender på 7,3 mio. kr, og efter selskabsskat på 1,6 mio. giver det paletten af ejere mulighed for at udbetale fem millioner kroner i udbytte. Året før var udbyttet 1,7 mio. Egenkapitalen er solid med 8,6 mio. kr.

Rud Pedersen er da også i beretningen godt tilfreds med udviklingen:

Fakta
De ejer Rud Pedersen A/S: 

Rud Pedersen AB, 50,8 %
Cypern Corner Holding ApS, 15,2 %
Løntoft Holding ApS, 13 %
Knigge Holding ApS, 10 %
Rud Pedersen A/S, 3 %
Hørsving Holding ApS, 2 %
JWJJ Holding ApS, 2 %
Zeeberg ApS, 2 %
Coco Capital IVS, 2 % 

Kilde: Rud Pedersens 2017-regnskab

"Rud Pedersen A/S fortsatte sin vækst i 2017. Gennem 2017 kom flere nye kunder til, samtidig med at langt hovedparten af de eksisterende kunder blev fastholdt enten gennem gentegning af kontrakter eller gennem indgåelse af samarbejder med ændret opgavebeskrivelse.

Rud Pedersen A/S har i 2017 opnået et særdeles tilfredsstillende resultat, hvor bruttofortjenesten er på DKK 33 mio., samtidig med at overskuddet før skat er endt på DKK 7,3 mio.

I forlængelse af udviklingen i 2017 forventer Rud Pedersen A/S, at 2018 bliver et år, hvor markedet vil vokse yderligere, samtidig med at konkurrencesituationen skærpes."

Selskabet har mod på mere i 2018:

"Rud Pedersen A/S vil løbende udvikle organisationen og foretage investeringer i forbedring af eksisterende produkter samt udvikle nye produkter. Rud Pedersen forventer derfor en vækst i omsætningen."

Der er en beskeden vækst i beskæftigelsen til 29 helårsstillinger mod 27 året før.

Regnskabet er uden revisorforbehold.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Rud Pedersen

Stifter, Rud Pedersen Public Affairs Company, formand, Dansk Skole Skak
stud.scient.pol. (Aarhus Uni.)

0:000:00