S afviser at flytte børnefamilier ud af Sjælsmark

SJÆLSMARK: S afviser ligesom regeringen og Dansk Folkeparti et forslag fra resten af oppositionen om, at børnefamilier, der har fået afslag på asyl, kan flytte ud af Sjælsmark. Men partiet vil gerne se på mulige ændringer af indretningen på Sjælsmark.

”Det vil reelt set betyde fri indvandring fra de lande, hvortil Danmark ikke kan udsende folk med tvang.”

Sådan lød afvisningen fra Socialdemokratiets udlændingeordfører, Mattias Tesfaye, på oppositionens forslag om at lade børnefamilierne flytte ud af Sjælsmark. Han kritiserede samtidig oppositionspartierne for ikke at have tænkt konsekvenserne af forslaget til ende.

”Er I virkelig sikre på, at det er til børnenes bedste på sigt? Når de stopper i folkeskolen, vil de ikke kunne fortsætte på en ungdomsuddannelse eller tjene deres egne penge. Er det virkelig fornuftigt at indrette systemet sådan,” spurgte Mattias Tesfaye fra talerstolen.

Forkerte signaler
Debatten er igen blevet aktuel, efter at Altinget for nylig kunne fortælle, at antallet af indberetninger fra Sjælsmark har rundet 100. Det fik efterfølgende Radikale, SF, Enhedslisten og Venstre til at true med støtten til S efter det kommende folketingsvalg, hvis der ikke sker forbedringer af forholdene på Sjælsmark.

Men Socialdemokratiet er fortsat ikke indstillet på at lade børnefamilierne flytte ud af Sjælsmark.

Det vil sende et forkert signal til familierne og vil få flere til at modarbejde udsendelse af Danmark, forklarede Mattias Tesfaye, der fik opbakning på talerstolen fra både Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Venstre.

S vil se på forbedringer af Sjælsmark-forhold
Der var stor uenighed blandt henholdsvis de borgerlige partier, S og DF på den ene side og resten af oppositionen på den anden side, om forbedringer af forholdene på Sjælsmark vil få flere familier til at rejse hjem.

”Det er helt utroligt, at man ikke kan indse, at hvis man gør forholdene bedre, så fjerner man incitamentet til at rejse ud,” lød det fra Dansk Folkepartis børne- og familieordfører, Pernille Bendixen.

Den udmelding var blandt andet Radikales Sofie Carsten Nielsen ikke enig i. Hun efterlyste dokumentation for, at de nuværende forhold får afviste asylansøgere til at rejse hurtigere hjem.

”Kan ordføreren dokumentere, at der er sket flere udsendelser, og at det er blevet muligt at få flere aftaler i stand, at flere skulle være gået med til at rejse frivilligt, fordi de har været holdt på Sjælsmark?” lød det fra Sofie Carsten Nielsen.

Uagtet uenigheden om betydning af forholdene på Sjælsmark for, om de afviste asylansøgere har lyst til at rejse hjem, så understregede Mattias Tesfaye dog fra talerstolen, at partiet gerne vil se på, om indretningen af Udrejsecenter Sjælsmark kan ændres på en måde, så børnene ”skærmes bedre”.

Det kunne for eksempel være udvidelse af åbningstiderne i kantinen, udlevering af køleskabe og mikroovne og etablering af flere tilbud om fritidsaktiviteter til børnene, forklarede Tesfaye med henvisning til Ombudsmandens rapport.

”Vi tør ikke lægge hovedet på blokken og sige, hvorvidt den nuværende regering har fundet den rette balance på centret,” lød det fra Tesfaye.

Følg B 76
(Udlændinge- og Integrationsministeriet)

9/5
2019
28/2
2019
5/3
2019
28/2
2019
27/2
2019
27/2
2019
11/1
2019

Forrige artikel Jakob Engel-Schmidt får nyt job Jakob Engel-Schmidt får nyt job Næste artikel Ny måling: Rød blok øger afstanden til Løkke og co. Ny måling: Rød blok øger afstanden til Løkke og co.