S-ansat bad embedsmænd “ekspedere” møde med minister for betalende medlem af Socialdemokratiets erhvervsklub

"Det er fuldstændigt vanvittigt, at en eller anden tilfældig konsulent i Socialdemokratiet 'giver ordre' til ansatte i ministeriet," siger ekspert om en mail sendt direkte fra en S-ansat til embedsmænd i Sundhedsministeriet. Magnus Heunicke erkender, at der er begået fejl i både embedsværket og partiet.

Sundhedsminister Magnus Heunicke indrømmer, at både Sundhedsministeriet og Socialdemokratiet har begået fejl. Arkivfoto. 
Sundhedsminister Magnus Heunicke indrømmer, at både Sundhedsministeriet og Socialdemokratiet har begået fejl. Arkivfoto. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

En medarbejder fra Socialdemokratiets partikontor bad i en mail embedsmænd i Sundhedsministeriet om at "ekspedere" en forespørgsel fra Tandlægeforeningen, der som medlem af Socialdemokratiets erhvervsklub ville mødes med den nyslåede sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Det viser en aktindsigt, som Altinget har fået. 

Otte dage efter, at Mette Frederiksens (S) regering var tiltrådt i 2019, videresendte den pågældende partikonsulent en mail fra Tandlægeforeningens topchef, Joakim Lilholt, der gerne ville mødes med den nye sundhedsminister "hurtigst muligt". 

Gennem mere end et år har Sundhedsministeriet mørklagt forløbet om, hvordan mailen fra Tandlægeforeningen til Socialdemokratiets erhvervsklub, Erhvervsforum Vækst DK, pludselig endte i ministeriet, men fem dage før valgdagen har Sundhedsministeriet givet Altinget aktindsigt i mailen.

I mailen skriver Socialdemokratiets partikonsulent, at erhvervsklubben har fået "en henvendelse fra Tandlægeforeningen, som også er medlem af Erhvervsforum Vækst DK (Socialdemokratiets erhvervsklub), hvor Magnus også deltager".

"Vil I sørge for at ekspedere den?," skriver partikonsulenten direkte i mailen til Magnus Heunickes to ministersekretærer og en tredje embedsmand. 

Flere eksperter er overraskede over, hvor direkte og kommanderende tonen er.

"Det er fuldstændigt vanvittigt, at en eller anden tilfældig konsulent i Socialdemokratiet 'giver ordre' til ansatte i ministeriet. Det er virkeligt grotesk," udbryder forskningsleder ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Roger Buch grinende, da Altinget viser ham korrespondancen. 

Hvad griner du af? 

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00