S: Flygtninge skal arbejde fra dag et

UDSPIL: Socialdemokraterne er klar med et nyt integrationsudspil, der blandt andet vil sende flygtninge og migranter ud på arbejdsmarkedet fra første dag.

Placeholder image
S-formand Mette Frederiksen præsenterer onsdag eftermiddag nyt integrationsudspil. Foto: Asger Ladefoged/Scanpix

Flygtninge og migranter skal i arbejde, så snart de kommer til Danmark. Sådan lyder et af hovedpunkterne i det integrationsudspil, som Socialdemokraterne onsdag præsenterer, skriver TV 2.

Og kan det fungere at sende flygtninge i arbejde fra første dag, er det en win-win-situation, siger Mattias Tesfaye (S).

"Det bliver den bedste entré til vores samfund, at de bliver en del af vores fællesskab, at folk hurtigst muligt kommer ud på brædderne, ud at køre noget bus, ud at gøre rent eller hvad der skal til i det danske samfund,” siger han til TV 2 og fortsætter:

”Der er også noget økonomi i det - det er meget dyrt for Danmark, at det kun er knap halvdelen af folk med en ikke-vestlig baggrund, der er en del af arbejdsmarkedet.”

Omvendt rækkefølge
I dag er den normale rækkefølge, at flygtninge først skal lære dansk for så senere at komme ud på arbejdsmarkedet. Men med det nye udspil bliver der byttet rundt på den rækkefølge. Socialdemokraterne vil nemlig have flygtninge og migranter i arbejde med det samme, uanset om de kan dansk eller ej.

Og er der ikke noget arbejde til de ankomne flygtninge og migranter, skal de ifølge udspillet i nyttejob, virksomhedspraktik eller løntilskud.

Det nye forslag betyder ikke, at det bliver ligemeget, om man kan dansk. Sprogundervisningen skal nemlig stadig være obligatorisk, og krav og omfang vil stadig være det samme.

Socialdemokraternes nye integrationsudspil bliver præsenteret af Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, på et pressemøde i Horsens onsdag eftermiddag. Det sker forud for partiets borgmestermøde senere på dagen, hvor borgmestre og gruppeformænd skal drøfte, hvordan man bedst håndterer situationen i de økonomisk pressede kommuner.

Omtalte personer

Mattias Tesfaye

Justitsminister, MF (S)
murersvend (Skanska og Århus Tekniske Skole 2001)

    Politik har aldrig været vigtigere
    Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
    Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser