S kalder miljøminister i samråd om lobbyist-sag

LOBBYISME: Socialdemokraterne kalder miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) i samråd om kopieringen af Bæredygtigt Landbrugs tekst. 

Foto: Sara Gangsted/Scanpix
Emma Qvirin Holst

BT skriver mandag, at miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) har brugt store dele af et tekstudkast fra interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrug i ministeriets arbejde. 

Det bliver ikke modtaget godt på Christiansborg. Socialdemokraterne kalder det for en meget alvorlig sag, og partiet har nu kaldt ministeren i samråd:

”Det centrale spørgsmål er, om Eva Kjer Hansen er danskernes minister eller Bæredygtigt Landbrugs marionetdukke. Noget kunne desværre tyde på det sidste,” siger Simon Kollerup, der er Socialdemokraternes fødevareordfører, til BT.

Miljø- og Fødevareministeriet er ved at udarbejde nye retningslinjer for kommunernes vedligeholdelse af vandløb. Ifølge BT er der her store sammenfald mellem ministeriets tekst til arbejdskommissionen bag retningslinjerne og et udkast fra Bæredygtigt Landbrug.

Fakta
Fakta om Bæredygtigt Landbrug:
Landsforeningen for Bæredygtigt Landbrug blev stiftet den 1. februar 2010. Interesseorganisationen arbejder blandt andet for at ”sikre landbruget mod nye indgreb og få afskaffet skatter og afgifter, der belaster erhvervets økonomi i forhold til konkurrenterne i EU.”

Kilde: baeredygtigtlandbrug.dk

Kjer: Jeg lytter til gode ideer
Ifølge Bæredygtigt Landbrug bør kommunerne vedligeholde vandløbene ved at fjerne mere plantevækst, så der er bedre plads til, at vandet kan løbe væk fra markerne, skriver BT. 

Men mange grønne organisationer har advaret mod, at en kraftig vedligeholdelse kan skade vandmiljøet.

Eva Kjer Hansen skriver selv på Facebook, at der ikke er tale om afskrivning af Bæredygtig Landbrugs tekst, men det er et udtryk for, at hun lytter til borgerne:

”Jeg kan ikke se nogen pointe i at omformulere gode idéer af frygt for at blive ”afsløret” af BT. Og jeg kan slet ikke se nogen pointe i at lade være med at lytte,” skriver hun.

Det her kaldes at lytte til borgerne. Det vil jeg gerne ”afsløres” i noget oftere. :-) Den konkrete historie: Vandl...

Posted by Eva Kjer Hansen on Monday, 8 February 2016
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Eva Kjer Hansen

Direktør, Dialog mod Vold, AskovFonden, vicepræsident for ALDE (Alliancen af Liberale og Demokratiske partier i Europa) 2023-, fhv. minister og MF (V)
journalistisk tillægsuddannelse (DJH 1991), cand.polit. (Københavns Uni. 2012)

Simon Kollerup

MF (S), formand, Folketingets Finansudvalg, forsvarsordfører
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2011)

0:000:00