S og DF kræver midlertidig politiskole inden juli

POLITISKOLE: Regeringen skal finde en ny midlertidig politiskole i Vestdanmark inden sommerferien, lyder nyt krav fra Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet.

Den nye politiskole i Vestdanmark skal placeres i disse lokaler i Vejle, som tidligere har huset en sygeplejeskole.
Den nye politiskole i Vestdanmark skal placeres i disse lokaler i Vejle, som tidligere har huset en sygeplejeskole.Foto: Henning Bagger/Scanpix
Amalie Bjerre Christensen

Regeringen skal inden 1. juli finde en bygning i Vestdanmark, hvor der kan uddannes politibetjente, inden den nye politiskole i Vejle forventes at stå klar i 2020.

Sådan lyder kravet fra Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet.

Til Jyllands-Posten kritiserer partierne justitsminister Søren Pape Poulsen (K) for ikke at have fundet midlertidige lokaler, der kan huse politielever, mens lokalerne, der skal udgøre den kommende politiskole i Vejle, er under ombygning.

”Hele forudsætningen for, at vi kan sikre et meroptag i politiet, er, at vi bliver langt bedre til at rekruttere fra Vestdanmark. Vi skal have elever til at starte i 2018, og derfor bliver vi nødt til snart at melde ud, hvor uddannelsen kommer til at ligge,” siger socialdemokratiets retsordfører Trine Bramsen (S) til Jyllands-Posten.

Fra Herning til Vejle
Sagen om politiskolen startede i november 2016, hvor den daværende Venstre-regering bebudede, at en ny politiskole skulle placeres i nye lokaler i Herning.

Det ville forligspartierne Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet ikke bakke op om, og de krævede i stedet, at skolen skulle etableres i allerede eksisterende lokaler, da man dermed kunne optage elever hurtigere end ved nybyggeri.

Efter den besked faldt valget på den tidligere sygeplejeskole i Vejle, som nu er under ombygning. Seneste melding lyder, at skolen først kan stå klar i 2020, hvilket er to år senere end planlagt.

Læs mere: Regeringen giver sig: Ny politiskole placeres i eksisterende bygninger

Ifølge Jyllands-Posten har justitsminister Søren Pape Poulsen ikke ønsket at kommentere kravet om midlertidige lokaler. Han henviser i stedet til en tidligere pressemeddelelse, hvor han lovede at ’kigge på’ mulighederne for en midlertidig politiskole i Vestdanmark.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Trine Bramsen

MF (S), fhv. forsvarsminister, transportminister og minister for ligestilling
cand.scient.soc. (Roskilde Uni. 2007)









0:000:00