S og V afviser DF's kristendomsudspil

RELIGION: Dansk Folkeparti vil have ændret formålsparagraffen, så eleverne stifter bekendtskab med kristne traditioner. Nej, siger både Venstre og Socialdemokraterne.
Anders Agner Pedersen

Dansk Folkepartis uddannelsesordfører, Martin Henriksen, får mere end almindelig svært ved at samle flertal for sit foreslag om at få ændret i formålsparagraffen for folkeskolen, så eleverne skal stifte bekendtskab med de kristne traditioner.

For hverken Venstre eller Socialdemokraterne klapper i hænderne over udspillet.

Kunne have sagt det tidligere
Venstres uddannelsesordfører, Anne-Mette Winther Christiansen, er dog ikke meget for at udtale sig om Henriksens udspil over for Altinget.dk.

"Jeg vil ikke udtale mig, hvis det er den diskussion, han vil have. Den vil jeg ikke tage i pressen først. Vi har lige ændret formålsparagraffen. Han kunne ligesom have bragt det tidligere til torvs der. Så den må vi lige vende i forligskredsen, og jeg vil ikke sige mere til det," siger Anne-Mette Winther Christiansen.

Jeg er klart imod, for det er grov diskrimination over for den religionsfrihed, vi har i Danmark.

Christine Antorini
Socialdemokraternes uddannelsesordfører

Grov diskrimination
Også Socialdemokraternes uddannelsesordfører, Christine Antorini, er klart imod, at DF vil ændre formålsparagraffen igen.

"Jeg er klart imod, for det er grov diskrimination over for den religionsfrihed, vi har i Danmark. Derfor vil jeg også bede ministeren om en redegørelse om, hvor man kan læse i formålsparagraffen, at man kan bede bønner i folkeskolen. Det mener vi ikke, at man kan. Og hvis der er en gråzone, skal vi have lukket det hul," siger Christine Antorini.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christine Antorini

Sygeplejerske-studerende, fhv. adm. direktør, Life Fonden
cand.comm. i offentlig forvaltning (Roskilde Uni. 1994)

Martin Henriksen

Formand, Nye Borgerlige, kommunalbestyrelsesmedlem (NB), Stevns Kommune, spidskandidat til EP-valget 2024 (NB), fhv. MF (DF), sikkerhedsvagt
kursus i kristendom og teologi, vagtkursus, Landtransportskolen, HF (Frederiksberg HF-kursus 2004)

Anne-Mette Winther Christiansen

Skoleleder, Waldorfskolen i København, fhv. formand, Helsefonden
leder (Grenaa 2004), lærer (Haslev Seminarium 1992)

0:000:00