S opfordrer borgmester til pause

VALLENSBÆK: Socialdemokraterne i Vallensbæk opfordrer borgmester Henrik Rasmussen (K) til at tage orlov, indtil undersøgelsen om det påståede magtmisbrug er klar.
Borgmester Henrik Rasmussen (K) anklages for magtmisbrug, men afviser alle anklager.
Borgmester Henrik Rasmussen (K) anklages for magtmisbrug, men afviser alle anklager.Foto: vallensbaek.dk
Anders JerkingKasper Frandsen
Borgmester Henrik Rasmussen (K) bør tage en pause fra borgmesterjobbet i Vallensbæk, indtil der er kastet lys over anklagerne om hans påståede magtmisbrug. Det mener Socialdemokraterne i kommunen.

Det er kommunaldirektøren i kommunen, som har anklaget borgmester Henrik Rasmussen for magtmisbrug og nepotisme. Kommunens Økonomiudvalg har bedt KL undersøge sagen, og den undersøgelse ventes onsdag i næste uge. Indtil da mener Socialdemokraterne i Vallensbæk, at Henrik Rasmussen bør tage orlov.

"Vi opfordrer borgmesteren til at holde en pause, indtil kommunalbestyrelsen har haft mulighed for at drøfte redegørelsen. Indtil nu er det kun Økonomiudvalget, som er blevet løbende orienteret," siger kommunens 2. viceborgmester, Søren Wiborg, til Altinget.dk. Han fortsætter:

"Det er vigtigt, at kommunalbestyrelsen har mulighed for at drøfte sagen, og for at undgå misforståelser er det rigtigst, at borgmesteren lige tager et par fridage."

Søren Wiborg understreger, at opfordringen ikke er en mistillidserklæring til borgmesteren.

"Anklagerne ser alvorlige ud, men vi er løbende blevet orienteret om KL's undersøgelse, og det kan være vanskeligt at se, at der er meget substans i anklagerne, men vi vil vente med at drage konklusionerne, til vi ser den samlede rapport," siger han.

Henrik Rasmussen afviser alle kommunaldirektørens anklager.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00